expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nedjelja, 9. kolovoza 2015.

POGLEDAJTE HRVATSKU TRAGEDIJU Izbornik se u očaju križa usred utakmice dok Srbija osvaja Svjetsko prvenstvo! (VIDEO)


Nitko nikad u završnicama vaterpolskih natjecanja nije tako nadigrao Hrvatsku. Nakon što su Barakude povele 2:0 protiv Srbije u velikom finalu Svjetskog prvenstva u Kazanju, sve je krenulo po zlu. Srbi su od šeste minute do kraja utakmice napravili nevjerojatnih 11:2, a očajni hrvatski izbornik Ivica Tucak se na klupi križao zbog promašaja naših igrača.
Hrvatski vaterpolisti osvojili su srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu, ali finale u Kazanju neće pamtiti po dobrom. Srbija ih je u finalu 'isprašila' sa 4-11 (2-2, 0-3, 2-2, 0-4) i ostavila gorak okus generaciji koja je nakon osam godina izborila prilikuzaigrati u finalu SP-a.

Početak utakmice dao je nadu kako bi Hrvatska mogla osvojiti svoj drugi naslov svjetskog prvaka, nakon zlata iz Melbournea 2007. Maro Joković i Antonio Petković iskoristili su situacije s igračem više i doveli našu reprezentaciju u vodstvo od 2:0. No, Srbija je preko Prlainovića i Mandića već do kraja prve četvrtine uspjela poravnati na 2-2.
Nakon toga nastao je potop, ponajviše zahvaljujući neiskorištenim prilikama naših igrača koji su promašivali sve što se moglo. Ključnom se pokazala druga četvrtina u kojoj Hrvatska nije uspjela postići niti jedan pogodak iako je tri puta imala igrača više.
Naši su reprezentativci u cijeloj utakmici pet puta gađali vratnice i još više poklanjali lopte suparniku, a kako je sve te pehove proživio hrvatski izbornik Ivica Tucak možete pogledati u videu. Nakon što je Muslim na početku zadnje dionice s igračem više doslovno dodao loptu protivniku, Srbija je povisila na 8:4. U sljedećem napadu Burić je ponovno imao dobru priliku s pet metara, ali i to je obranio sprski golman, nakon čega se očajni Tucak u nevjerici prekrižio na rubu bazena.


U zadnjoj četvrtini hrvatski igrači su potpuno zakazali u napadu, a srpski su s nekoliko preciznih udaraca s distance na kraju stigli do visoke pobjede od 11-4.

Peta uzastopna medalja hrvatske
Hrvatskoj je ovo peta uzastopna medalja sa svjetskih prvenstava, a prva srebrna. Uz zlato 2007., ima i tri bronce zaredom (2009, 2011, 2013).
Srbija je po drugi put kao samostalna država osvojila zlato na SP, nakon Rima 2009.
Dva gola za Hrvatsku postigao je Sandro Sukno, a po jedan su dodali Antonio Petković i Maro Joković, dok je kod Srbije najefikasniji bio Andrija Prlainović s tri pogotka, a dva je dodao Miloš Ćuk.
Broncu je osvojila Grčka koja je u susretu za treće mjesto svladala Italiju sa 11-9 (1-0, 2-2, 4-4, 0-1; 4-2) boljim izvođenjem peteraca. Grčka je tako osvojila drugu medalju na svjetskim prvenstvima, bila je brončana i u Montrealu 2005., a ovim je uspjehom izborila i nastup na Olimpijskim igrama sljedeće godine u Rio de Janeiru.
HRVATSKA - SRBIJA 4-11 (2-2, 0-3, 2-2, 0-4)
HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković 1, Lončar, Joković 1, Bukić, Muslim, Bušlje, Sukno 2, Paškvalin, Šetka, Obradović, Bijač
SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 3, S. Mitrović 1, B. Mitrović
SUCI: Margeta (Slovenija), Stavridis (Grčka)
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 4/13, Srbija 5/8

/Jutarnji/

Nema komentara:

Objavi komentar