expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.

SPEKTAKULARNO S "Avazovog" tornja zasvijetlio najviši displej u Evropi

Na vrhu "Avaz Twist Towera", najviše i najljepše zgrade na Balkanu, postavljen je displej koji će na 175 metara visine biti najviše pozicionirani ekran na nekom objektu u Evropi. 

S vrha "Avazovog" tornja ovih dana već je zasvijetlio spektakularni led displej, koji je trenutno u testnoj fazi, u okviru koje se uštimavaju i dorađuju svi tehnički detalji. Testna faza Displej je cilindričnog oblika, obima 37 metara, te šest metara visine. Pokriva površinu veću od 220 kvadratnih metara i sadrži više od 22.000 led komponenti, tzv. klastera. Postavljen je na čeličnu potkonstrukciju čija ukupna težina premašuje pet tona.

 Po okončanju testne faze atraktivni displej postat će dostupan i klijentima naše kompanije. Uz to, građanima i gostima bh. prijestonice putem golemog ekrana s vrha Avaz Twist Towera bit će prezentirane servisne i druge informacije bitne za Sarajevo, BiH, region i cijeli svijet. 




Dodatna atrakcija 

To je dodatna atrakcija najreprezentativnijeg objekta novogradnje u Sarajevu, koji je, prema svim podacima, poslije Baščaršije postao najposjećenija turistička lokacija u glavnom gradu. Instaliranjem i puštanjem u rad najvišeg led displeja u regionu, pa i u Evropi, naša kompanija je na najljepši mogući način uz 20. rođendan „Dnevnog avaza“, najtiražnije i najutjecajnije dnevne novine u BiH, uljepšala glavni grad države. 37 metara širok ekran na vrhu ATT-a 220 kvadratnih metara površine displeja 22.000 led komponenti instalirano u uređaj



/Avaz/

Nema komentara:

Objavi komentar