expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

petak, 23. ožujka 2018.

PROTEKCIJA ZA UBICU! Nakon što je Efendić pušten iz pritvora, aktivirana armija botova za javni linč poginulog pješaka



Načelnik općine Novi Grad Semir Efendić 18 marta je pušten na slobodu. Nije bilo zakonskog osnova za zadržavanje u pritvoru. Efendić je saslušan u svojstvu osumnjičenog. Saslušani su i svjedoci – dodala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.
Kazala je i da je naređena obdukcija.
Podsjećamo, MUP KS saopćio je da se saobraćajna nesreća dogodila se 17 marta u 14.30 sati u ulici Zagrebačka, i tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka inicijala S. E. (77), nastanjenog u Sarajevu, od putničkog motornog vozila marke “VW Golf”, registarske oznake K62-T-661, kojim je upravljao vozač E. S. (35), nastanjen u Sarajevu.
Od datuma puštanja na slobodu je aktivirana armija botova koja je imala za cilj stvoriti atmosferu linča poginulog pješaka umjesto da se pažnja usmjeri na onoga ko je skrivio nesreću.
Tako je starac proglašavan maloumnim, gluhim, a išli su do toga da se sam bacio pod automobil. Nažalost nesretni E. Selimović kojem su četnici pobili većio dio porodice tokom zadnjeg genocida u Foči, nije uspio preživjeti bahatost Semira Efendića.


Načelnik sektora za pravne poslova MUP-a KS je, također, Semirov rođak Idriz Efendić, komandir policije Ilidža je Ensad Efendić, direktor Zavoda za planiranje razvoja KS je Hamdija Efendić.
Stoga ne sumnjamo da će Efendić imati kraljevski tretman zbog ubistva pješaka, a ne bi nas čudilo da ako ubijeni ima dalje rodbine na kraju oni završe u pritvoru, umjesto Efendića, i još plate odštetu za štetu prouzrokovanu na Golfu.
/cwbih/(Global CIR/Agencije)/

Nema komentara:

Objavi komentar