expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

subota, 24. ožujka 2018.

Čolpa: Pripremili smo prijavu protiv Dragana Čovića



Predsjednik Grđanskog saveza Nihad Čolpa gostujući u Novom danu na N1 govorio je o tome da li će doći do ujedinjenja ljevice.
"Ja mislim da je ujedinjenje ljevice pod moranje. Ako se ne ujedinimo i ako nemamo zajednički nastup, ostat ćemo u srednjovjekovnoj vladavini SDA, rasizam Dragana Čovića će možda biti nagrađen, a planovi haosa gospodina Dodika možda biti i ostvareni. S te strane, moramo imati svi odgovornost prema državi i građanima ove zemlje, da zajedničkim snagama pokušamo pobijediti sve to", kazao je Čolpa.
Vama je prihvatljiv prijedlog DF-a?
"Mi godinu i pol zagovaramo ujedinjenje političkih stranaka. Moramo biti odgovorni prema građanima BiH. Ovaj prijedlog za nas je u načelu prihvatljiv. Mislim da je ujedinjenje najbolje reješenje za situaciju u kojoj se nalazimo. Imamo sjednicu Predsjedništva u ponedjeljak i razmatrat ćemo sve prijedloge. Ne vjerujem da će biti nekih velikih problem oko toga", kazao je on.
Šta ako ne dođe do ujedinjenja?
"Duboko vjerujem da će biti mudrosti da zajedno izađemo na izbore. U slučaju da izađemo odvojeno na izbore, teško će se pobijediti SDA, HDZ i SND. Prjedlog DF-a s mog stajališta je veoma prihvatljiv. Uspostavljeni su takvi zakoni da se može legalno krasti. U BiH treba doći i do reforme sudstva, nevjerovatno je koliko je legalne krađe", naveo je on.
"Znamo ko je Dragan Čović, pripremili smo prijavu, kada dođe vrijeme. On se u najmanju ruku ponaša kao Pablo Escobar. Izetbegović je izgubio sve političke bitke u prethodnim godinama",naveo je.
/cwbih/ N1/

Nema komentara:

Objavi komentar