expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

srijeda, 7. ožujka 2018.

Borci u Tuzli osnivaju svoju stranku!


Čim je u pojedinim medijima objavljena informacija da u Tuzli borci osnivaju svoju stranku, zavladala je prava panika u redovima SDA . Tako je Faktor, inače portal u neslužbenom vlasništvu SDA, odmah krenuo sa spin propagandom pokušavajući kroz proizvoljne i u njihovoj režiji smišljene informacije umanjiti značaj najavljene boračke stranke u osnivanju, ali i dati što veću podršku tzv. Boračkim udruženjima koja su otvoreno borcima okrenula leđa i postala svrha sami sebi i vladajućoj SDA.
Iz izvora bliskih SDA saznajemo da su strah i panika veći čak i od Kukinog “otcjepljenja “, a ovaj strah mogao bi biti i zvanično opravdan nakon obraćanja javnosti predsjednika Inicijativnog odbora za osnivanje boračke stranke, koje se treba desiti sutra.
Nakon ovog obraćanja, u vodu padaju sve spinovi i konstruisane neistine u svrhu degradiranja političkog organizovanja boraca. Šta ako je na čelu ove Inicijative pravi borac? Šta ako ima jasne ciljeve i viziju . Šta ako ga masovno podrže borci – što će se vjerovatno i desiti ako bude pravi borac i dokazani patriota?
U tom slučaju, već možemo pripremati tehvid za SDA, jer gubitak boračkih glasova koji su 25 godina svjesno varani i manipulisani bi značio i svojevrstan kraj ove političke opcije .
Ozirom da iz SDA stalno potenciraju da bez SDA nema ni Bosne , borci im kroz proteste i osnivanje boračke stranke poručuju : Bilo je Bosne i prije vas a bit će je i poslije vas!
/cwbih/ (Salines.info)/

Nema komentara:

Objavi komentar