expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

petak, 18. kolovoza 2017.

SDPBiH o najavi vijećnika SDA Tarika Dautovića: Ne damo Titovu ulicu!



Današnji istup mladog vijećnika, navode iz SDP-a, jasan je pokazatelj revizionističkog odnosa mladih nacionalista koji pokazuju da prate svjetski trend rastućeg fašizma

Forum mladih SDPBiH oglasio se saopćenjem kojim "oštro osuđuje ponovni napad na antifašističke tekovine države Bosne i Hercegovine i ime Josipa Broza Tita, najzaslužnijeg pojedinca iz narodnooslobodilačke borbe koja je donijela oslobođenje naše države od fašizma 1945. godine i dala državi sadašnje granice".
- Današnji istup mladog vijećnika SDA Tarika Dautovića, navode iz SDP-a, jasan je pokazatelj revizionističkog odnosa mladih nacionalista koji pokazuju da prate svjetski trend rastućeg fašizma. Svojim iskazom da „neće glavna sarajevska ulica nositi ime tog zločinca, diktatora, vođe totalitarističko-komunističko-zločinačko-ateističkog sistema koji je zatirao svako sjeme muslimanskog, bošnjačkog intelekta. Zvat će se Alije Izetbegovića. I nikome se nećemo pravdati i prilagođavati“ jasno pokazuje svoje lično nepoznavanje historije Bosne i Hercegovine ili pokazuje samo vještu instrukciju starijih kolega iz stranke da fašizam bolje prolazi kad se mijenjaju činjenice.
image

Red je da mladog kvazipolitičara naučimo nekoliko činjenica iz bliže i dalje historije BiH. Neka se prisjeti da je za vrijeme Tita izmijenjen Ustav SFRJ, tačnije 1974. godine i time dato pravo muslimanima da se izjasne kao ravnopravni narod sa svim narodima i narodnostima tadašnje države, ali i da su vrlo odgovorne funkcije u tom sistemu obavljali upravo pripadnici islamske vjere, Muslimani - ističe se u saopćenju mladih SDP-a.

Također, pozivaju mladog vijećnika da posjeti Spomen park Vraca i pročita imena narodnih heroja i boraca koji su dali živote za ovaj grad u Drugom svjetskom ratu. Vjeruju da će naći pripadnike istog etničkog korpusa kao i on sam. Samo ovim činjenicama, pomišljenju mladih SDP-a BiH, pada teza o „zatiranju bošnjačkog intelekta“ i ne može se uzeti kao ozbiljna ocjena.
Foruma mladih SDPBiH poručuje vijećniku Dautoviću da bi bilo bolje da se fokusira na mijenjanje ekonomske situacije u BiH, da mijenja način razmišljanja, da se bavi stvaranjem boljeg ambijenta življenja i prosperitetnijeg ulaganja, spriječavanjem odlaska mladih, vodosnadbijevanjem u KS, itd.

Nema komentara:

Objavi komentar