expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

četvrtak, 19. siječnja 2017.

SNSD se oglasio: Šta nam smeta u sankcijama Dodiku?

SNSD se oglasio: Šta nam smeta u sankcijama Dodiku?

Potpredsjednici Saveza nezavisnih socijaldemokrata Željka Cvijanović, Marko Vidaković, Radovan Višković, Nebojša Radmanović i Nikola Špirić pružaju punu podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, a sankcije koje mu je uvela odlazeća američka administracija smatraju apsolutno neprimjerenim i neprihvatljivim, saopćeno je iz SNSD-a.



Saopćenje prenosimo u cjelosti:
"Uvođenje pomenutih sankcija je neskriven i arogantan napad na volju građana Republike Srpske, na demokratiju koju su po ko zna koji put zloupotrijebili na ovim prostorima, te na osnovne postulate međunarodnog prava i međunarodnih odnosa koji bezrezervno i bez izuzetka zabranjuju miješanje u unutrašnja pitanja suverenih zemalja.
S obzirom da u objašnjenju sankcija, između ostalog, piše da je BiH "demokratska republika", što je apsolutno pogrešno i daleko od istine, jasno nam je da su oni koji su donijeli ovakvu odluku, pogrešno informisani od trenutne administracije u američkoj ambasadi u Sarajevu.
S toga, svi članovi Saveza nezavisnih socijaldemokrata sankcije koje su uvedene predsjedniku Republike doživljavaju isključivo kao podršku bošnjačkoj politici u nelegalnom i neustavnom pokušaju transformisanja Bosne i Hercegovine u unitarnu muslimansku državu.
Paradoksalno je da oni koji koji su sve činili da u potpunosti pogaze dejtonsko uređenje BiH - rušiocima Dejtona nazivaju upravo one koji su takvo uređenje branili.
Uvođenje sankcija tri dana pred završetak mandata Baraka Obame svakako treba sagledati u svjetlu poteza koji su iz tih Kabineta napravljeni u posljednjih nekoliko dana na globalnom nivou, kao i svih poteza koji su u vezi s BiH napravljeni od početka vladavine ove garniture u SAD.
Nijedan nivo vlasti u BiH, u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH ne smije ostati nijem i bez reakcije na pokušaj stranih država da jednostrano proširuju svoje nadležnosti na teritoriji BiH i na taj način preuzimaju ulogu organa za provođenje zakona u BiH.
To neće donijeti dobro nijednom od tri konstitutivna naroda, čija budućnost treba biti bazirana na unutrašnjm dogovoru, poštovanju i međusobnom razumijevanju. Sve suprotno od toga samo će potvrditi da BiH nema nikakvu šansu."
/N1/

Nema komentara:

Objavi komentar