expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Čeda Jovanović: "Znam kakva je osoba Senad Hadžifejzović".

Čeda Jovanović:

Prošlonedjeljni gost emisije “Nedjeljom u 2“ koju na HRT-u uređuje i vodi Aleksandar Stanković bio je srbijanski političar i predsjednik LDP-a Čedomir Jovanović.

Osim o srpsko-hrvatskim odnosima u razgovoru se na kratko govorilo i o odnosima BIH i Srbije, i to u kontekstu poruke koju je nedavno bh. novinar Senad Hadžifejzović uputio predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović nakon njene izjave da "islam u BiH postaje radikalniji".

Stanković je napomenuo da je Hadžifejzović prije mjesec dana bio gost emisije NU2, te da su ga mnogi u Hrvatskoj napali zbog, kako kažu, seksističkog odnosa prema predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar- Kitarović.

“Ja znam njega. Neću da polemišem s dijelom vaše javnosti, ali ja znam Senada. On je daleko od takve osobe. Mislim da bi on bio posljednja osoba koja bi sebi dopustila takvo ponašanje“, odgovorio je Jovanović.

hadzifejzovic-nu2

Na to mu je Stanković u šaljivom tonu replicirao riječima: „Šta bi bilo da Vam ja kažem da ste lijep i seksi muškarac, a evo ja vam kažem, biste li se uvrijedili?

“To je vaše mišljenje, kao i mnoga druga“, prokomentirao je u istom tonu Jovanović i dodao da je Umberto Eco kada je napisao “istoriju lijepog“ odmah rekao da stiže  i drugi dio - istorija ružnog,  jer ne može postojati jedno bez drugog.

(Vijesti.ba/HRT)

Nema komentara:

Objavi komentar