expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

četvrtak, 19. siječnja 2017.

Pretpostavljam da će i neke druge zemlje da se uključe u sankcije Dodiku.

Pretpostavljam da će i neke druge zemlje da se uključe u sankcije Dodiku

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarao o regionalnim pitanjima, migrantskoj krizi i o odnosima Beograda i Prištine.

On je za RTS, nakon razgovora sa Angelom Merkel, rekao da je sa njemačkom kancelarkom razgovarao telefonom veoma dugo, više od 30 minuta.

"Razgovarali smo o svim važnim pitanjima u regionu, naravno o Srbiji, Bosni i Hercegovini, o našim odnosima, o odnosima Beograda i Prištine", rekao je Vučić.



Vučić kaže da neznalice u Srbiji "vole da šire laži, neistine, i na sve druge načine".

"Imajući u vidu tu situaciju koju imamo na Kosovu i Metohiji, situaciju u Republici Srpskoj sa sankcijama predsjedniku RS koje uvodi Amerika, pretpostavljam da će i neke druge zemlje da se uključe, ali Srbija neće. Kada sve to imate, stvara se utisak da su svi protiv Srba. Ima tamo neki Vučić koji bi nešto da napravi, ali se vidi da su svakakvi protiv nas. To nas uvodi u agoniju, u defanzivni položaj", naglašava Vučić.

Dodao je da je zahvalan kancelarki Merkel i ostalima čije angažovanje pokazuje da Balkan neće biti "ostavljen po strani" te da Evropi treba lider poput Merkel.

(Vijesti.ba)

Nema komentara:

Objavi komentar