expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nedjelja, 22. studenoga 2015.

POGLEDAJTE ŠTA JE SINOĆ POGODILO SARAJEVO: Čitavu regiju očekuju 2 dana smirenja, a onda…


Veći dio naše regije jučer je, kako se i najavljivalo, pogodilo pogoršanje vremena, praćenom kišnim i snježnim padavinama te ponegdje jakim vjetrom i munjama i grmljavinom…

U Hrvatskoj su snježne padavine izazvale probleme u prometu, a slično je bilo i u nekim dijelovima Bosne i Hercegovine. Veliko nevrijeme pogodilo je i Mostar, a neke ulice bile su poplavljene.
U Sarajevu se desio ne tako previše čest fenomen u kojem je snježne padavine pratila grmljavina i munje. Jednu takvu zabilježio je gospodin Nedim Sladić i možete je pogledati u prilogu ovog teksta.
U prognozi, koju prenosi popularna meteo stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna, navodi se da u drugom dijelu sedmice koja je pred nama možemo očekivati padavine, možda i veće od ovih sadašnjih:
– U nedjelju se očekuje oblačno s oborinama, pri tome bi u gorskim dijelovima Srbije i Crne Gore trebao padati snijeg, a u nizinama kiša. Nije isključena pojava ni snijega uz kišu u ovim navedenim područjima. Drugdje se uglavnom očekuje kiša.

U ponedjeljak i utorak izgledno je novo naoblačenje uz kišu, posebno i više drugi dio ponedjeljka noć na utorak i utorak. Samo u višem gorju je moguć snijeg. U srijedu bi trebala doći nakratko stabilizacija vremena, a u drugom dijelu sedmice novo pogoršanje s oborinama.

/Doznajemo/

Nema komentara:

Objavi komentar