expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

četvrtak, 19. studenoga 2015.

POGLEDAJTE NOVE SNIMKE SINOĆNJEG TERORISTIČKOG NAPADA U RAJLOVCU (VIDEO)

Muškarac naoružan automatskim oružjem ušao je sinoć oko 19.30 sati u sportsku kladionicu u sarajevskom naselju Rajlovac i ubio dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH, Armina Salkića i Nedeljka Radića te ranio još jednu osobu. 

Pri izlasku iz kladionice pucao je i na autobus gradskog prevoza u kojem su od krhotina razbijenih prozora lakše ranjene još tri osobe. Napadač, kojeg su očevici identifikovali kao Enesa Omeragića, udaljio se u pravcu obližnjeg naselja Sokolje i sakrio u porodičnu kuću. 

Policija je ubrzo blokirala cijelo naselje i opkolila Omeragićevu kuću. Pregovori o predaji navodno su trajali nekoliko sati, a nešto prije ponoći Omeragić je izvršio samoubistvo. Uviđaj na mjestu ubistva u sportskoj kladionici trajao je i iza ponoći. 



Ubojstvo vojnika Oružanih snaga BiH kvalificirano je kao djelo terorizma, potvrđeno je iz državnog Tužiteljstva. Daljnom istragom bit će utvrđene sve okolnosti o počinitelju ovog krivičnog djela, ima li eventualnih pomagače, i motiv, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH, koje je preuzelo istragu.



"Tužitelji Tužiteljstva BiH je zajedno sa kolegom iz Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo sinoć proveo više od osam sati na terenu i koordinirao istražne aktivnosti koje su provodili pripadnici policijskih i sigurnosnih agencija", saopćeno je iz ove pravosudne institucije jutro nakon što je Enes Omeragić u sarajevskom naselju Rajlovac usmrtio dvojicu bh. vojnika.

Tužiteljstvo BiH intenzivno nastavlja istragu zajedno sa svim policijskim i sigurnosnim agencijama, radi utvrđivanja svih okolnosti ovog krivičnog djela i njegovog počinitelja.

(Hayat)

Nema komentara:

Objavi komentar