expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

utorak, 24. studenoga 2015.

OVO JE RUSKI PILOT KOJEG SU OBORILI TURCI Bojnik iz zračne baze Šagolj 'ignorirao 10 upozorenja da je upao u turski zračni prostor' (VIDEO)

Jedan od pilota oborenog ruskog zrakoplova identificiran je kao Sergej Rumjancev, bojnik u zračnoj vojnoj bazi Šagolj pored Čeljabinska u centralnojužnom dijelu Rusije, prenosi Daily Mail .


Nakon što je njihov zrakoplov pogođen, oba su pilota iskočila iz zrakoplova, a dok su se spuštali prema zemlji turkmenski su vojnici po njima pucali. Glasnogovornik pobunjeničke skupine rekao je da je pilot bio mrtav prije nego što se spustio na zemlju.
Podsjećamo, piloti su se katapultirali nad sirijskim teritorijem, pri čemu je jedan ubijen, sada identificiran kao Rumjancev, rekao je načelnik glavnog stožeraSergej Rudskoj.
Rusko ministarstvo obrane suspendiralo je sve vojne kontakte s Turskom, a ruski ratni brodovi rasporedit će se u vodama uz zapadnu sirijsku pokrajinu Latakiju, prenijele su agencije.



Turci i njihovi saveznici tvrde da su ruskoj vojnoj letjelici unutat pet minuta odaslali najmanje deset upozorenja da krše njihov zračni prostor, no oni navodno nisu reagirali. S druge strane, Moskva tvrdi da nikakvog pokušaja komunikacije turske strane prema oborenoj letjelici nije ni bilo.





/Jutarnji/

Nema komentara:

Objavi komentar