expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nedjelja, 22. studenoga 2015.

DREVNA KINESKA FILOZOFIJA: Ovih 5 stvari koje privlače lošu energiju u vaš dom

Ukoliko menjate enterijer u vašem stanu ili kući, pročitajte listu stvari koje bi trebalo da izbegnete!
Crna vrata
Prema kineskoj filozofiji entrijera – feng šuiju, najadekvatniju boju za vaša ulazna vrata odabraćete u zavisnosti od strane sveta na kojoj se nalaze. Crna boja privlači nesreću ukoliko se vrata ne nalaze na severnoj strani.


Feng šui biljka koja donosi novac: Evo kako da gajite krasulu kod kuće! 

Osim što će privući bogatstvo u vaš dom, ova biljka je vrlo lepa i dekorativna, pa će oplemeniti svaku prostoriju
Jedan od najpoznatijih Feng šui iscelitelja negativne energija u domu su bujne, zelene biljke koje će doneti ne samo pozitivne vibracije,već i bogatstvo.

Po nekim verovanjima istočnjačkih učitelja, postoje biljke koje donose više novca ukućanima, tačnije, privlačeenergiju bogatstva i blagostanja. Veruje se da prisustvo biljke novca u prostoriji pozitivno utiče na posao i vlasniku donosi bolju zaradu. Zato su odličan izbor za kancelarije, a u nekim azijskim zemljama se čak prenosi sa kolena na koleno.

Feng šui stručnjaci objašnjavaju da skoro svaka lepa, zelena, vibrantna biljka može biti biljka novca jer suština je u dobroj energiju koju ona proizvodi. Međutim, jedna od najpoznatijih biljaka koje po verovanju donose novac je krasula.
Japansko drvo, dolar drvo, parac, krasula… nazivi su za biljku Crassula ovata. Drvo novca ili krasula potiče iz oblasti Južne Afrike. Naziv je dobila po listovima ovalnog oblika koji podsećaju na kovanicu novca, piše sajt Berza biljaka.
Spada u sukulentne biljke (listovi su mesnati, skladište vodu). Može dostići visinu do 3m, mada su takvi primerci nešto ređi. Krasula cveta tokom zime, pa sve do proleća, sitnim belim cvetovima.

Biljke sa trnjem
Oštre, reckave biljke pravi su magnet za lošu sreću. Zato, nije proporučljivo da uzgajate biljke sa trnjem, poput kaktusa.
Ogledalo naspram kreveta
Postoji verovanje prema kome ogledalo naspram kreveta za spavanje privlači nepovoljne uticaje koji će se odraziti na vezu ili brak.
Kalendar na pogrešnom mestu
Kalendar koji se nalazi na vratima podseća da je život prolazan i zato negativno utiče na kvalitet i dužinu života ukućana.
Slika brodoloma
Ukoliko stičete utisak da vas uporno prati loša sreća, vreme je da se rešite slike brodoloma. Brodolom je simbol karastrofe, tako da slika sa ovakvim motivom negativno utiče na ponašanje i energiju
/Moj stan/

Nema komentara:

Objavi komentar