expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ponedjeljak, 4. prosinca 2017.

Opsadno stanje u Sarajevu, iznenada stigao Milorad Dodik


Predsjednik SNSD-a i entiteta Republike Srpske Milorad Dodik stigao je danas oko 12h u Sarajevo u zgradu delegacije Evropske unije gdje su također stigli i drugi lideri stranaka i visoki funkcioneri iz Bosne i Hercegovine.

Na sastanak u Delegaciju Evropske unije u BiH stigli su Dragan Čović, Dragan Čavić, Branislav Borenović, Ilija Cvitanović, Nermin Nikšić, Željko Komšić, Sefer Halilović, Petar Đokić i Bakir Izetbegović.

Komesar Evropske unije za proširenje Johannes Hahn stigao je inače danas zvaničnu posjetu Sarajevu, gdje će sa zvaničnicima BiH razgovarati o reformama i procesu evropskih integracija, piše BHDijaspora.net

Posebna pažnja biće posvećena odgovorima na pitanja iz Upitnika Evropske komisije, jer su odgovori jedan od ključnih uslova za sticanje kandidatskog statusa za članstvo u EU.

Dodik je poznat po svojim izjavama kako u Sarajevo ne dolazi (a dođe uvijek kad stranci zatraže). Posljednji je put u glavnom gradu naše zemlje boravio marta mjeseca tekuće godine. Njegov današnji dolazak pratile su neviđene mjere osiguranja u Sarajevu.

/cwbih/freshpress.i/

Nema komentara:

Objavi komentar