expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

petak, 29. prosinca 2017.

DEJAN I DANIEL OTIŠLI U ISLAMSKU ZAJEDNICU :Izvinili se jer su flašama gađali džamiju ,PRIHVAĆENO ! (FOTO+VIDEO)


Policijski službenici Policijske stanice Kiseljak priveli su sinoć dvojicu državljana Austrije osumnjičenih za napad na Gradsku džamiju u Kiseljaku prilikom kojeg je došlo do oštećenja fasade na objektu ,potvrdilo je Ministrastvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK)

Kako je potvrđeno radi se o 20-godišnjem Dejanu Ljubičiću i 21-godišnjem Danijelu Sudaru .Njih dvojica su danas posjetila Medšlis Islamske zajednice u Kiseljaku te se izvinili za svoj postupak .

Glavni imam u Kiseljaku Kenan ef.Bajrić ,i predsjednik Medžlisa Nermin Mehremić su prihvatili izvinjenje i u razgovoru sa mladićima poručili im da će biti najbolje da ne ponavljaju ovakva djela  i da će to pomoći u poboljšanju odnosa.

Mladići su iskazali kajanje zbog toga što su  uradili ,istakli su da su uzorni sportisti ,da ne piju i da im je ovo bila velika greška .Poručili su da imaju prijetelje Bošnjake , da su bili u posjetama džamijama i da se ovo više neće ponoviti .

Policija u Kiseljaku otkrila je odgovorne za oštećenje fasade na gradskoj džamiji u tom gradiću ,a radi se o austrijskim državljanima DANIJELU SUDARU (1998) i DEJANU LJUBIČIĆU (1997), koji su priznali krivicu .

Incident se dogodio u srijedu navečer ,nakon čega je policija poduzela istražne radnje u cilju pronalaska izvršitelja tog kaznenog djela.

Tokom protekle noći policija je zaustavila -kontrolirala vozilo marke "MERCEDES" kojim je upravlja Sudar ,a u vozilu se nalazio i Ljubičić koji se prema operativnim saznanjima mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenog djela.Nakon provedene kriminalističke obrade ,osumnjičeni su priznali krivicu. 



Protiv dvojice osumnjičenih poduzimaju se zakonom propisane mjere i radnje .

Obojica mladića su nogometaši koji igraju u BUNDESLIGI .

LJUBIČIĆ nastupa za RAPID ,dok SUDAR igra u petoj austrijskoj ligi za 

NEUSTADT II.


Faktor je objavio i snimak situacije u kojoj su vandali flašama oštetili fasadu na Gradskoj džamiji u Kiseljaku ,blizu Sarajeva.



Povodom ovog incidenta oglasio se i RAPID iz BEČA ,klub u kojem DEJAN LJUBIČIĆ  igra ,a Austrijanci su najavili kaznu za svog igrača .

Ovaj incident jednostavno mora biti kažnjen .Takvo ponašanje je jednostavno neprimjerno za igrača koji nosi dres RAPIDA .Također ,razgovarat ćemo sa Dejanom nakon povratka sa odmora ,te ćemo ga i kazniti zbog onoga što je napravio  .To je bilo užasno ponašanje ,ne uklapa se u Ljubičićev život i više nećemo tolerirati takve stvari .Izjavio je austrijskim medijima sportski direktor RAPIDA FREDY BICKEL.


/cwbih/doznajemocom/


Nema komentara:

Objavi komentar