expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

srijeda, 6. prosinca 2017.

Izetbegović se uključio u obraćanje u Beogradu (VIDEO)


Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je u Beogradu da se vanjska politika BiH vodi u Sarajevu, uz uzimanje u obzir stavova zemalja u okruženju. Izetbegović je to rekao na konferenciji za novinare predsedavajućeg Predsedništva BiH Dragana Čovića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u Palati Srbija.
Dok su Dragan Čović i Aleksandar Vučić odgovarali na pitanja medija nakon susreta članova Predsjedništva BiH i čelnika Srbije, u obraćanje se uključio i bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.
"Jedno bitno pojašnjenje", kazao je Izetbegović i dodao:
"Međunarodna politika i stavovi BiH će se odlučivati u Sarajevu od ova tri čovjeka koja su tu. Itekako ćemo uzeti u obzir stavove susjednih zemalja jer živimo sa Srbijom i Hrvatskom. Ja sam zamolio da ovu stvar iznese kao vlastiti stav, a ne Predsjedništva BiH. Moj stav je da se vanjska politika vodi u BiH uzevši u obzir stavove susjednih zemalja", poručio je Izetbegović kao odgovor na izjave Čovića koji je kazao da će BiH po nekim pitanjima svoju vanjsku politiku ravnati po Srbiji.
Na pitanje da objasni taj stav, odgovorio je Vučić koji je ranije na istoj konferenciji za štampu rekao da je citirao ono što je dobio u toku zvaničnih razgovora.
"Eto tako izgleda i oko granice i oko svega", završio je Vučić.
Vučić je prethodno rekao da je stav Predsjedništva BiH da, dok Srbija ne zauzme drugačiji stav po pitanju Kosova, slijedi stav Srbije.



/cwbih/N1/

Nema komentara:

Objavi komentar