expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

utorak, 21. studenoga 2017.

Ovako Milorad Dodik zamišlja granice BiH


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u jučer emitovanom intervjuu za Deutsche Welle iscrtao je mapu Balkana onako kako ga on zamišlja za deset godina. U jučer objavljenom videu mapa se nije mogla jasno vidjeti, stoga vam donosimo fotografiju Dodikovog ”crteža”.

Na pitanje novinara, kako vidi budućnost Balkana u narednih deset godina, predsjednik ovog bh. entiteta je iscrtao ”novu mapu”.
”Šta fali, baš je lijepo, ovdje bi bila Bosna, a ovdje bi bila Herceg-Bosna. Neka ostane sama, i mi ćemo ostati. Mi nemamo namjeru da ukinemo sebe i da se pripojimo Srbiji. Republika Srbija će ostati, kako ima Vojvodina može biti i Republika Srpska”, kazao je Dodik pojašnjavajući mapu koju vam donosimo u nastavku.
Tokom intervjua, predsjednik RS-a kazao je da je BiH ”propala država”.
“Mi nismo avanturisti kako nas mnogi predstavljaju. Nismo ni zaglupljeni nacionalisti. Dakle ja razumijem da za ostvarivanje takvih elemenata morate da stvorite politički okvir i jedno političko okruženje, da se napravi dovoljan kvantum prakse u okruženju i u Evropi i naravno da to bude barem djelimično prihvaćena stvar“, rekao je Dodik dodajući da radi „na stvaranju tog političkog okruženja.“
Inače, kako je objavio list Danas, vlasti u Srbiji ne žele pripajanje Republike Srpske Srbiji – to je komentar koji je list dobio u kabinetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, na pitanje o Dodikovoj izjavi koji je tokom intervjua za Deutsche Welle nacrtao svoju viziju mape zapadnog Balkana, u kojoj je RS pripojena Srbiji, kao i sjever Kosova.
/cwbih/N1/

Nema komentara:

Objavi komentar