expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

četvrtak, 23. studenoga 2017.

Messenger od sada podržava fotografije većih rezolucija


Iz kompanije Facebook su objavili da su povećane rezolucije fotografija koje korisnici mogu slati, te dobivaju preko Messengera, budući da aplikacije poput ove, te Telegram i Whatsapp, naprimjer, kompresuju fotografije prije nego što ove stignu do korisnika.
Rezolucija koju je Facebook Messenger do sada podržavao bila je 2048 x 2048 piksela (2K), a novi update korisnicima sada omogućava da šalju fotografije do 4096 x 4096 piksela. Dobar dio modernih telefona koristi kamere od 12 MP, koje prave fotografije od 4000 i 4048 piksela, tako da ako korisnici pošalju slike sa uređaja kao što su iPhone X, Pixel 2, ili Samsung Galaxy S8 i Note8, oni koji dobivaju fotografiju bi od sada trebalo da je vide u punoj rezoluciji. Iz Facebooka tvrde da se brzina otpremanja fotografija neće promijeniti, te se vjerovatno radi o novom načinu kompresije.
Update je za sada dostupan iPhone i Android korisnicima iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Francuske, Australije, Velike Britanije, Singapura, Hong Konga, Japana i Južne Koreje, a iz kompanije kažu da će u ostalim državama postati dostupan tokom narednih sedmica.



/cwbih/avaz/

Nema komentara:

Objavi komentar