expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

četvrtak, 30. studenoga 2017.

Grabar-Kitarović: “Neki naši sunarodnjaci su činili zločine, ali Hrvatska nije bila agresor, i dalje ćemo biti prijatelj BiH”


“Kao predsjednica Hrvatske jasno i nedvosmisleno želim poručiti da se jučer u Hagu nije sudilo Hrvatskoj. Hrvatska nije bila agresor, već je najviše učinila za opstanak cjelovite BiH, a hrvatski narod se prvi othrvao srpskoj agresiji. Bosnu i Hercegovinu napala je Miloševićeva Srbija i to su notorne činjenice. Hrvatska nije napala nikoga”, kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.

Mi Hrvati moramo imati snage priznati da su neki naši sunarodnjaci počinili zločine i za njih trebaju odgovarati, dodala je.
“Bez obzira na sve, svi u BiH a posebno Hrvati i Bošnjaci u Federaciji moraju se izdići iznad toga za dobrobit oba naroda. Pozivam sve da ovu presudu ne zloupotrebljavaju. Učinit ću sve da ova presuda ne pogorša odnose između Hrvatske i BiH i uskoro ću posjetiti BiH”, dodala je.
Izrazila je saučešće svim žrtvama i dodala da svi zaslužuju pravdu.
“Neki su je dobili u Hagu, neki ne. Hrvatice i Hrvati u BiH ostanite mirni i dostojanstveni, ne bojte se, uz vas smo”, kazala je Grabar-Kitarović, prenosi “Hina”…

/cwbih/haberba/

Nema komentara:

Objavi komentar