expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ponedjeljak, 13. studenoga 2017.

Krivična prijava protiv komšinice ( Ane Abazović (32) iz Rogatice ) zbog trovanja stoke povratnika Nedžada Herceglije.


Policija iz Istočnog Sarajeva podnijet će Okružnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Ane Abazović (32) iz Rogatice, zbog trovanja tri krave povratnika u rogatičko selo Bjelogorci Nedžada Herceglije.

Podsjetimo, prije tri dana otrovana je stoka povratničkoj porodici kod Rogatice što je izazvalo brojne reakcije i osude. U voćnjaku, nedaleko od kuće, životinje su patile i uginule nakon što su konzumirale vještačko đubrivo.
Kako se navodi, na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji i prikupljenih dokaza, policijski službenici PS Rogatica identifikovali su A. A. (1985) iz Rogatice kao osobu osumnjičenu za izvršenje krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.
- Lice se sumnjiči da je 09/10.novembra, na porodičnom imanju oštećenog, na području opštine Rogatica, u stočnu hranu pomiješalo materiju koja svojim izgledom asocira na vještačko đubrivo, koju je stoka pojela i nakon čega je uginula - navodi se u saopćenju PU Istočno Sarajevo.
Iz policije dalje navode da će nakon provedenih vještačenja izuzetih tragova sa uviđaja mjesta događaja i pregleda leševa uginulih grla stoke, Okružnom javnom tužilaštu u Istočnom Sarajevu - Područnoj kancelariji Višegrad biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.
Abazović je komšinica porodice Herceglija.

/cwbih/avaz/

Nema komentara:

Objavi komentar