expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

srijeda, 29. studenoga 2017.

Hadžiomerović, Puhalo, Hodžić... na Twitteru o presudi u Hagu




Presudu Jadranku Prliću i ostalima u Hagu tokom dana, osim medija, pratili su i mnogi poznati političari, analitičari, novinari, profesori...
Vijest da je Slobodan Praljak popio otrov u sudnici nakon što mu je potvrđena presuda na 20 godina zatvora mnogi su komentirali na društvenim mrežama.
- To što sada neki Srbi i Hrvati ne priznaju presude Haga je problem Srba i Hrvata, a ne suda u Hagu!!! - napisao je Srđan Puhalo, analitičar iz Banje Luke.  




- Samo da kažem: šta će Slobodan Praljak raditi sa sobom je stvar Slobodana Praljka - napisao je tvit političar Emir Suljagić.  


- Hag uveo i smrtnu kaznu... - kratko se na Twitter oglasio ugledni novinar i kolumnista Bakir Hadžiomerović, koji je tvit "obogatio" fotografijom profesora Baltazara, svima poznatog lika iz crtanih filmova. 


Florian Bieber, profesor na katedri za studije jugoistočne Europe pri Sveučilištu u Grazu, postavio je jedno zanimljivo pitanje. 
- Najneobičnija stvar u Praljkovom ispijanju otrova je bio sudija koji je isprva sve ignorirao, Praljak mu je morao reći da se radi o otrovu. Što je sudija mislio, da je popio čašicu rakije? - napisao je profesor sa Univerziteta u Gracu Florijan Biber (Florian Bieber) u svom tvitu.

I samo još nešto: Praljkova odvratna predstava posljedica je opsjednutosti sudija Tribunala pravima optuženih. Zato ga sigurno nisu skinuli do gola kao što treba. Zato su dopuštali Šešeljeve majmunarije i Miloševićevu samomedikaciju. Ništa ne zamjeram Tribunalu kao ovu opsesiju - glasi tvit Refika Hodžića, nekadašnji portparol Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u Hagu. 



/cwbih/avaz/

Nema komentara:

Objavi komentar