expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ponedjeljak, 6. studenoga 2017.

Memo: Mića širi mržnju i ruši ugled Pinka!


Gledaoci iz Bosne i Hercegovine su zgroženi zbog nacionalističkih poruka koje Lepi Mića šalje iz rijalitija „Zadruga“. Mnoge je uznemirilo i to što ovaj učesnik rijalitija pozdravlja Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Sulejman Memo Haljevac, naš akademski slikar i pobjednik „Farme IV“ i bosanskog rijalitija „Izgubljeni“, iznio je svoj utisak o Mići, odnosno njegovom ponašanju u rijalitiju Pink TV.
– Mića je jedan papak koji je u Sarajevu bio konobar. Sve u životu je napravio zahvaljujući Nazifu Gljivi, jer mu je bio potrčko. Ovo što sada radi je krajnje nacionalistički i ja sam i kao umjetnik i kao čovjek osjetljiv na te stvari. Smatram da je ta retorika za Goli otok. Nama je nacionalna mržnja donijela samo patnju i bol. Naša djeca će živjeti u siromaštvu ako se budu ponovo otvarale stare rane. Takvim stvarima nije mjesto u zabavnim emisijama. Mislim da ga zbog takve retorike treba skloniti iz rijalitija, jer ruši ugled Televizije „Pink“. Treba da širimo ljubav, a ne mržnju, a papcima treba zabraniti da nas svađaju – izjavio je Memo.
On otkriva da su Mićini ispadi ozbiljna tema među građanima u Bosni i da su mnogi zgroženi zbog toga kakve poruke ovaj takmičar šalje iz rijalitija.
– Mići je govor mržnje jedini adut u rijalitiju – zaključio je Memo.

/cwbih/avaz/

Nema komentara:

Objavi komentar