expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

srijeda, 16. svibnja 2018.

POČELO OSTVARENJE PROROČANSTVA IZ BIBLIJE: Jučerašnji događaji predznak Sudnjeg dana?


Ceremoniju preseljenja američkog veleposlanstva u Izraelu u Jeruzalem, pratio je krvavi obračun izraelske vojske s palestinskim demonstrantima u Gazi, nekih 70-ak kilometara dalje.
Izraelska vojska ubila je 58, a ranila najmanje 2.700 Palestinaca u protestima zbog preseljenja američke ambasade u Jerusalem, a najoštrije je ove događaje osudila Turska, čiji su zvaničnici otvoreno ove događaje nazvali “genocidim” i “državnim terorizmom”. Turska je povukla i diplomatske poteze prema SAD i Izraelu, odnosno povukla je ambasadore iz ove dvije zemlje.
Zanimljivo je da su po nekima ovi dramatični događaji uvod u kraj svijeta kakvog danas poznajemo, odnosno u Sudnji dan?
Očita dugogodišnja američka podrška Izraelu, do koje dolazi uprkos tome što ponekad jevrejska država povlači poteze koje osuđuje praktično cijeli svijet – dijelom je izazvana i uticajem koji na politiku službenog Washingtona imaju neke kršćanske fundamentalističke zajednice. Poznato je da i je aktuelni predsjednik Donald Trump izabran (i) zahvaljujući podršci tzv. kršćanskih evangelika u SAD.


No, u šta te uticajne zajednice vjeruju i zbog čega podržavaju Izrael? Ukratko, po njima je formiranje jevrejske države ostvarenje proročanstva iz Biblije po kojem će se Isus vratiti na Zemlju tek kad se Jevreji ponovo okupe u Svetoj zemlje i obnove Solomonov hram.
Kao što je poznato, i u kršćanstvu (naravno i u islamu, gdje se najavljuje ponovni dolazak Isaa, a.s. na Zemlju) i u drugim religijama se Isusov drugi dolazak povezuje sa Sudnjim danom.
Zbog toga kršćanski fundamentalisti u SAD podržavaju izraelsku državu, jer u njoj vide ostvarenje biblijskog proročanstva.
No, neki komentatori primjećuju da kršćanski fundamentalisti, koji danas zdušno podržavaju Izraelce, vjeruju da će Isus tada uništiti sve Jevreje koji ga ne priznaju za mesiju.
/cwbih/doznajemo.com/

Nema komentara:

Objavi komentar