expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nedjelja, 6. svibnja 2018.

INCIDENT PRED HRTKOVCIMA Obračun zbog transparenta, uhapšen napadač na funkcionera LDP (VIDEO)


Šestoro mladih ljudi, predvođeni funkcionerom LDP Đorđem Žijovićem, razvili su danas tokom okupljanja radikala u selu Jarak nadomak Hrtkovaca transparent na kome je pisalo "Šešelj je ratni zločinac", nakon čega je došlo do obračuna.
Naime, pripadnici SRS, videvši natpis, napali su grupu i došlo je do manjeg fizičkog obračuna, u kom je Žujović zadobio više udaraca u glavu.


incident_hrtkovci_vesti_blic_safe
Žujović je prethodno u megafon rekao: "Šešelj je ratni zločinac, to treba cela Srbija da zna", kada mu je jedan od okupljenih iz grupe radikala prišao s leđa i udario ga pesnicom u glavu.

Žujović je zadobio još nekoliko udaraca, ali je policija brzo reagovala i sprečen je veći sukob. Potom je funkcioner LDP-a, zajedno sa svojim pratiocima, izveden iz sela.

Sve vreme okupljeni radikali i simpatizeri Vojislava Šešelja su vikali i vređali predstavnike LDP: "Marš iz Srbije", kao i "Ustaše, ustaše".
Policija ih je ispratila iz Jarka, mesta na samo sedam kilometara od Hrtkovaca, a istovremeno je blokirana ulica.
Policija sprovodi simpatizere LDPFOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

Policija sprovodi simpatizere LDP
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali su i priveli 43-godišnjeg muškarca za koga se sumnja da je danas u mestu Jarak udario predstavnika Liberalno demokratske partije.
Policija ga je privela nadležnom sudiji za prekršaje u Sremskoj Mitrovici zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, odnosno vršenja nasilja nad predstavnikom LDP-a, ističe se u saopštenju MUP-a.
Incident u selu Jarak završen bez većeg sukoba

FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ / RAS SRBIJA

Incident u selu Jarak završen bez većeg sukoba
Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović naložio je istragu koja će utvrditi da li je bilo propusta u radu policije prilikom ovog incidenta.
Ukoliko se utvrdi da pripadnici policije nisu preduzeli sve neophodne mere kako bi sprečili incident, protiv njih će biti preduzete odgovarajuće disciplinske sankcije.
/cwbih/blicrs/

Nema komentara:

Objavi komentar