expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ponedjeljak, 9. listopada 2017.

Svjetski mediji o Oriću: ''Srebrenički branitelj oslobođen optužbi''.

(Foto: Screenshot)

Prvostepenom presudom Suda Bosne i Hercegovine Naser Orić oslobođen je krivice za počinjenje krivičnog djela ratni zločin protiv ratnih zarobljenika. Vijest o oslobođenju krivice odjeknula je u regionalnim medijima, ali i u svjetskim, pa cu BBC, Abc News, Deutsche Welle, Spiegel, Stern i Zeit su danas pisali o Naseru Oriću. .



BBC.com: Srebrenički branitelj Naser Orić oslobođen u Sarajevu: Naser Orić je uhapšen u Švicarskoj 2015. godine, ali je izručen u BiH da se suoči sa optužbama. Mnogi Bošnjaci ga smatraju herojom za odbranu Srebrenice tokom rata 1992-1995..




Spiegel.de: Bivši komandant Naser Orić oslobođen svih optužbi: Naser Orić se krivio za ubistva zatvorenika, no sada je Sud odlučio: Bivši komandant Bošnjaka ne mora u zatvor. Podsjećamo, Orića je Tužilaštvo BiH teretilo za ratne zločine počinjene 1992. godine na području Srebrenice. Prema optužnici, Tužilaštvo BiH teretilo je tadašnjeg komandanta da je 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti..


/cwbih/avaz/

Nema komentara:

Objavi komentar