expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

subota, 14. listopada 2017.

Dodik: Održati posebnu sjednicu na temu Suda i Tužilaštva

Dodik: Održati posebnu sjednicu na temu Suda i Tužilaštva

U Banjaluci je danas održan konsultativni sastanak kojeg je organizovao Milorad Dodik povodom oslobađajuće presude Naseru Oriću.
"Konstatujemo da je potrebno da se u što skorije vrijeme u Krivični zakon RS utvrdi krivična odgovornost za nepoštivanje odluka RS na nivou BiH. Neophodno je izvršiti produženje roka o referendumu o Sudu i Tužilaštvu", kazao je Dodik nakon sastanka u obraćanju medijima.
Potom je pozvao opoziciju da podrži održavanje referenduma.
"Pozivam opoziciju da podrži održavanje referenduma sa predloženim izmjenama u roku od deset dana. Ukoliko podrške ne bude, odluku o referendumu treba povući do postizanja konsenzusa".

Jedan od zaključaka sastanka bila je i odluka da se traži Izvještaj o radu Visokog predstavnika.
"Predlažemo NSRS da zatraži od Visokog predstavnika da dostavi izvještaj o svom radu NSRS-u u roku od najmanje 30 dana. Želim da se zahvalim svima na doprinosu. Dogovorili smo se da u roku od 30 dana održimo sličan sastanak kako bi vidjeli šta se provelo od ovih zahtjeva. Poniženje koje stvaraju Sud i Tužilaštvo zbog procesuiranja zločina nad Srbima su nešto s čim su se svi složili, a s ovim zahtjevima je uravnotežen odnos sa traženim odgovorima za novonastalu situaciju", poručio je Dodik.
"Želim da kažem da jedinstvo podrazumijeva činjenicu da se okupimo oko zajedničke ideje. Konstatovali smo da RS nije podijeljeno društvo i da ima suvremene institucije", dodao je Dodik.

/cwbih/N1/

Nema komentara:

Objavi komentar