expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ponedjeljak, 2. listopada 2017.

Stravičan napad u Las Vegasu: Kako je ubica unio u hotel 10 puški. (POGLEDAJTE VIDEO)




Najveća masovna pucnjava u historiji SAD-a desila se sinoć u Las Vegasu. Ono što je svima nejasno jeste kako je ubica Stiven Pedok (Stephen Paddock) mogao nabaviti i u hotel neopaženo unijeti najmanje 10 puški.  Bivši policajac Rendi Saton (Randy Sutton), koji je radio u policiji u Las Vegasu 24 godine, opisao je za CBS na koji način sarađuju lokalna policija i osiguranje hotela u kojem je Padok pucao s 32. sprata. Saton tvrdi da policija i osiguranje hotela vrlo blisko sarađuju jer u obližnjim kasinima često dolazi do problema. 

 Međutim, na pitanje jesu li bili spremni na mogućnost masovnog napada u kojem ubica puca s visine iz hotela, nije direktno odgovorio već samo rekao kako je lociran zbog alarma u hotelskoj sobi. Naime, zbog dima koji je nastao zbog stotina ispaljenih metaka, u sobi se upalio protupožarni alarm i tako je vrlo brzo otkrivena Pedokova lokacija. Na pitanje kako je uopće mogao doći do tolike količine oružja, Sutton je rekao: "Smatram kako vjerovatno nije mogao tako lako nabaviti 10 automatskih puški, ali ako se radilo o poluautomatskom oružju, a ubica je bio dovoljno obučen, mogao je na različite načine prilagoditi to oružje i pretvoriti ga u automatsko". Na pitanje kako je moguće da je toliko količinu oružja neopaženo donio u hotelsku sobu, Saton je odgovorio:  "Dokazi ukazuju na to da nije mogao sve donijeti u hotel odjednom. 

Bio je tamo tri dana, tako da je vjerovatno donosio oružje u različitim torbama. Policija i FBI još uvijek istražuju o kakvom se tačno oružju radilo, ko ga je proizveo te je li kupljeno legalno ili možda ukradeno". Gosti hotela potvrdili su da osiguranje najčešće ne pregledava što imaju u torbama pri ulasku..




/cwbih/avazba/

Nema komentara:

Objavi komentar