expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

srijeda, 18. listopada 2017.

Konaković: Ljekari zaslužuju dodatno povećanje plaća u odnosu na ostale radnike u zdravstvu

Konaković: Ne možemo sve zaposlene u zdravstvu staviti u isti koš



Dok traje štrajk zaposlenih u zdravstvu u Kantonu Sarajevo, a sindikati nemaju jedinstvene zahtjeve, Sindikat zdravstvenih radnika KS jučer je zatražio sastanak sa kantonalnim premijerom Elmedinom Konakovićem.

Premijer Konaković je najavio da bi se sastanak sa predstavnicima kantonalnog Sindikata zdravstvenih radnika trebao održati sutra, 18. oktobra.
- Naravno da ću razgovarati sa predstavnicima Sindikata zdravstvenih radnika KS. Pomjerili smo početak sjednice Vlade da bi se s njima sutra sastali u 12 sati da razgovaramo o ovoj vrućoj temi - rekao je Konaković.
Dodao je kako je "neugodno iznenađen" saopćenjem Sindikata zdravstvenih radnika te da se ne slaže sa njihovim stavom.
- Mislim da uravnilovka povećanja plaće svima isto nije dobra, a tvrdim da su ljekari najugroženiji kod povećanja plaća. U Domu zdravlja razlika u plaći ljekara, koji je završio fakultet, i glavne medicinske sestre je u korist ljekara tek stotinjak maraka. To nije dobro i mislim da ljekarima treba dodatno povećati plaće u odnosu na druge zaposlene u zdravstvu. Protiv toga sam da stavljamo sve medicinare i ostale koji rade uz njih u isti koš. Ova Vlada će sigurno povećati koeficijente ljekarima, jer su to jednostavno zaslužili - zaključio je Konaković.

/cwbih/faktor/

Nema komentara:

Objavi komentar