expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

četvrtak, 27. travnja 2017.

Vladimir Vukčević: U Srebrenici je bio genocid i tačka.

Vladimir Vukčević: U Srebrenici je bio genocid i tačka


Stalne su političke manipulacije političara oko toga šta se desilo u Srebrenici i šta je to genocid. Genocid je takođe ratni zločin, samo najteži. Da li se desio genocid u Srebrenici? Jeste, desio se. Imate odluku Međunarodnog suda pravde koji kaže da se tu desio genocid i tačka – rekao je Vukčević.
U Srebrenici se dogodio genocid, izjavio je  bivši tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević na tribini “22 godine poslije sukoba: Da li su ratni zločini završena priča”, koju su organizovali njemačka organizacija Forum ZFD i beogradski dnevni list Danas.
– Stalne su političke manipulacije političara oko toga šta se desilo u Srebrenici i šta je to genocid. Genocid je takođe ratni zločin, samo najteži. Da li se desio genocid u Srebrenici? Jeste, desio se. Imate odluku Međunarodnog suda pravde koji kaže da se tu desio genocid i tačka – rekao je Vukčević.
Prema riječima Nataše Kandić, koordinatorke Koalicije za REKOM, srpski sudovi su jako vodili računa da se nijednom presudom Srbija ne dovede u vezu sa genocidom u Srebrenici. Kako je istakla, veliki je pesimista što se tiče procesuiranja ratnih zločina u budućnosti.

/cwbih/(Vijesti.ba / SB)

Nema komentara:

Objavi komentar