expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ponedjeljak, 10. travnja 2017.

Bakir Izetbegović: Nema veze što se srbi i hrvati naoružavaju jer mi imamo Bosansko srce da to zarobimo.




Bakir Izetbegović član predsjedništva BiH izjavio je povodom najava Srbije da će nabaviti s300 od Rusije da nema veze što se Hrvatska i Srbija naoružavaju. On je dodao da mi imamo Bosansko srce i kao i u prošlosti tehnika nije bitna jer se to sve može zarobit, a on će put pod noge za Tursku. Nismo sigurni na koji način Izetbegović planira zarobiti Hrvatske pancir haubice koje mogu da iz Hrvatske gađaju mete po Bosni kao ni Srbijanske Nore koje to isto mogu.


Isto tako Hrvatska i Srbijanska avijacija mogu neometano da djeluju širom BiH jer BiH nema vojnih aviona da ih zaustavi, a i ono što smo imali poklonjeno je Srbiji u rezervne dijelove iako je bilo 4 ispravna mig21.
Bosansko srce ? Je li Izetbegović misli na to da treba ginuti i po 1000 ljudi da bi se zauzela jedna haubica ili raketno mjesto koje je debelo osigurano. I dok se svi u okruženju naoružavaju Bakir kao i njegov otac govore da rata neće biti i da je to samo u svrhu odbrane kao i 90 tih godina kada je sve bilo suprotno. Dok Srbijanski Vojno Tehnički institut svaki dan proizvodi nova oružja kao i avione za brzo djelovanje naša vlada rasprodaje i ono što ima. Napomenut ćemo još da i Srbija i Hrvatska imaju veliki broj srba i hrvata koji žive u Bosni i tako neometano mogu da i njima dostave sve vrste oružja.
Za šta se naoružavaju Srbija i Hrvatska znat ćemo u budućnosti ali očigledno je da se Bosni opet ne piše dobro.

 /cwbh/globalno.org/

Nema komentara:

Objavi komentar