Danas svi strahuju od glutena, od debljine, dijabetesa i ostalih pošasti ovog vijeka. Ostavite sve strahove iza sebe i napravite hljeb koji ne goji, a tako je ukusan. Brašno vam neće biti potrebno.
Potrebno vam je:
– 4 jaja,
– 100 ml vode,
– 90 grama oraha,
– 90 grama sjemena lana,
– 90 grama sjemenki suncokreta,
– 90 grama sjemena susama,
– 90 grama sjemena bundeve,
– malo soli,
– pola kašičice sode bikarbone.
– 100 ml vode,
– 90 grama oraha,
– 90 grama sjemena lana,
– 90 grama sjemenki suncokreta,
– 90 grama sjemena susama,
– 90 grama sjemena bundeve,
– malo soli,
– pola kašičice sode bikarbone.
Priprema:
Umutite jaja i dodajte so i sodu bikarbonu kao i vodu, a zatim sameljite sve sjemenke u fino brašno i zamijesite hljeb.
Pecite 50 minuta na 180 stepeni. Uživajte!
/cwbh/ stil /
Nema komentara:
Objavi komentar