expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

subota, 26. ožujka 2016.

Pripadnici OS BiH Kovač i Vuković, te sudski policajac Nedić dali podršku zločincu Karadžiću!

Sramotna ponašanja pojedinih pripadnika Oružanih snaga BiH i Sudske policije FBiH koji veličaju ratnog zločinca i tvorca genocidne ideologije Radovana Karadžića izazvala je buru na društvenim mrežama, piše novinska agencija Patria.
Prvo je Goran Kovač, pripadnik deminerskog bataljona 4. pješačke brigade Oružanih snaga BiH u Čapljini otvoreno veličao Radovana Karadžića na svom Facebook profilu.


Dan prije presude Radovanu Karadžiću, Goran Kovač je u znak podrške zločincu stavio njegovu fotografiju na svoj profil. Istu fotografiju je tek naknadno skinuo sa profilne pozicije, ali mu se još uvijek nalazi na zidu.
Drugi pripadnik OS BiH Vlado Vuković otišao je i korak dalje te je u komentarima otvoreno prijetio nesitomišljenicima koji su otvoreno govorili da pripadnik OS BiH ne smije podržavati ovakvu ideologiju.
Vuković je psovao majku Bošnjacima i nazivao ih „poturcima“.
Vuković: Psovao Bošnjacima
I službenik Sudske policije FBiH Dalibor Nedić, zaposlen na osiguranju zgrade Palate pravde FBiH u Sarajevu, dao je podršku balkanskom krvniku Karadžiću. On je na profilnoj fotografiji duže vrijeme držao poruku „I ja sam Radovan“.
S obzirom da je danas subota u Ministarstvu odbrane BiH niko se nije javljao, ali vjerujemo da će se na vrijeme intervenisati kako bi se spriječilo širenje zločinačkih ideja i nacionalne mržnje unutar naših Oružanih snaga. Također, neradni dan je i za Vrhovni sud FBiH i predsjednika Milorada Novkovića, te direktnog nadređenog Nediću, komandantu Sudske policije FBiH Edinu Vehaboviću, tako da reakcije možemo očekivati tek u ponedjeljak.


Nema komentara:

Objavi komentar