expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

četvrtak, 19. srpnja 2018.

Da baš i nije sve crno u našoj nam lijepoj BiH govori i ova priča o mladom poduzetniku Azur Tučić koji se bavi uzgojom koka nosilja ...O čemu se radi pročitajte opširnije (FOTO)

Azur Tučić iz Tuzle je nastavio posao koji je njegov otac započeo, a radi se o uzgoju koka nosilja. Sve je počelo prije nekoliko godina sa 400 komada koka nosilja, a danas domaćinstvo Tučić raspolaže sa 12.000 komada koka.
 Pored prodaje konzumnih jaja, gospodin Tučić i njegova porodica su pokrenuli i dodatnu djelatnost-proizvodnju organskog đubriva i na taj način postigli dvostruku korist. Riješili su problem odlaganja izmeta peradi, a ujedno preradom istog dobili peletirano organsko đubrivo koje je veoma traženo na tržištu. 
Pored roditelja koji su započeli ovaj posao i koji još uvijek pomažu gospodinu Azuru, imaju i dva registrovana radnika u obrtničkoj radnji „Jaja Tučić“. Prihodi od ove djelatnosti su sasvim dovoljni za normalan život, tvrdi gopodin Azur. On napominje da su  krediti u značajnoj mjeri pomogli u razvoju i proširenju posla, jer nisu mogli dovoljno da uštede za dalje investiranje. Kada je plasman jaja u pitanju, poteškoća nemaju jer prodaju vrše najviše maloprodajnim objektima u Tuzlanskom kantonu.
Kao ključ uspjeha, a istovremeno i savjet svima koji se planiraju baviti istom ili sličnom djelatnošću, gospodin Tučić izdvaja rad, trud i upornost, jer je to neophodno za pozitivne rezultate.
Trenutno pokrećem i prodaju organskog đubriva.Očekujem da će mi se javiti kupci, jer je ovo đubrivo veoma pogodno za plastenike koji su izuzetno rasprostranjeni, kako u većem obimu, tako i za vlastite potrebe domaćinstava“, riječi su gospodina Azura.

/cwbih/ekiba/

Nema komentara:

Objavi komentar