expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

utorak, 26. lipnja 2018.

SRBI ĆE TEK POLUDJETI: FIFA ŽESTOKO KAZNILA NJIHOV SAVEZ, A ‘POMILOVALA’ XHAKU I SHAQIRIJA? (VIDEO)


FIFA je saopćila kako je novčano kaznila Xherdana Shaqirija i Granita Xhaku, igrače kosovskog porijekla koji igraju za Švicarsku, zbog proslave golova na utakmici Svjetskog prvenstva protiv Srbije.
Obojica švicarskih reprezentativaca golove su slavila tako što su rukama napravili znak albanskog dvoglavog orla, što je posebno razbjesnilo Srbe koji su tražili suspenziju od dvije utakmice.
Svjetska fudbalska federacija kaznila ih je sa 10.000 švicarskih franaka zbog “nesportskog ponašanja suprotnog fair-play principima”, što se može protumačiti kao “pomilovanje” u odnosu na kaznu koju su zahtijevali Srbi, dok je kapiten Švicarske, Stephan Lichtsteiner, koji im se pridružio u proslavi, kažnjen s pet hiljada franaka.
No, na kraju su kaznu platili i Srbi! I to višestruko veću od Švicaraca.


FIFA je Fudbalski savez Srbije kaznila sa 54.000 švicarskih franaka “zbog neprimjerenih transparenata i poruka” njihovih navijača, dok su predsjednik Saveza Slaviša Kokeza i selektor Mladen Krstajić dobili po pet hiljada franaka kazne zbog komentarisanja suđenja.
I švajcarski novinar sa stanice RTS Sport, koji je, kao što možete da vidite, u toku javljanja iz studija pozdravio navijače Švajcarske na način na koji su Džaka i Šaćiri proslavili golove – mahanjem dlanovima. Zapravo, njegova ideja je bila da ukaže na nepravdu kojoj su izloženi Šaćiri i Džaka zbog svojih postupaka, solidarisao se sa njima tako što je pozvao FIFA da i njega sankcioniše zbog ovog gesta.
Inače, reporter se zove Pierre Pouiller, a gest je pokazao u emisiji: “Au Coeur du Mondial”.

/cwbih/hayat.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar