expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

petak, 26. svibnja 2017.

VELIKI TROŠKOVI ODRŽAVANJA! Porobič obrazložio povećanja cijena ulaznica na Pannonicu.

Maid


Javno komunalno preduzeće “Pannonica” objavilo je novi cjenovnik ulaznica za kompleks Panonskih jezera u Tuzli. Cijene dnevnih ulaznica su više u odnosu na prethodnu sezonu, a do povećanja je došlo zbog, kako je rečeno u upravi, enormno visokih troškova. Dnevne ulaznice za odrasle tokom juna te od 16. do 31. augusta koštat će 4 KM, dok će u špici sezone od 1. jula do 15. augusta, cijena biti 5 maraka.

Obzirom da smo dobili veliki broj komentara vezanih za povećanje ulaznica Kameleon je kontaktirao Maida Porobića, direktora JKP “Pannonica” Tuzla i evo šta je on rekao:
“Mi smo davno najavili to povećanje cijena ulaznica kada smo krenuli sa akcijskom prodajom sezonskih ulaznica. U pitanju je simbolično povećanje od 0,50 KM u junu mjesecu i u špicu sezone od 1 KM. Preko 6 hiljada građana je kupilo sezonske ulaznice te pod pretpostavkom da će dolaziti svaki dan u mjesecu cijena te dnevne ulaznice je od 0,60 do 1,60 KM. Ovo poskupljenje je tek drugo poskupljenje ulaznica u proteklih deset godina. Mi našim klijentima dopuštamo da unose svoju hranu i piće te smatramo da smo po pitanju toga ubjedljivo najjeftiniji. Razlozi ovog simboličnog poskupljenja ulaznica su veliki troškovi održavanja kompleksa, a moramo uzeti u obzir da smo 2014. imali poplave dok je 2016. godina bila jako loša.”
Zvanični početak sezone je zakazan za 1. juni.
/cwbih/kameleon.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar