expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

petak, 26. svibnja 2017.

NA MJESTU VJEČNE VATRE! Sarajlije podižu spomenik od 4m Bakiru Izetbegoviću?

Spomenik


Kako saznajemo  pripadnici udruženja “Zelene Beretke” i Udruženja nezaposlenih Kantona Sarajevo uz pomoć SDA stranke odlučili su da podignu spomenik Bakiru Izetbegoviću na mjestu vječne vatre.

Bista se diže za herojske zasluge u organiziranju odbrane BiH kao i za životni rad na obnovi Sarajeva koje je u ratu bilo uništeno. Glasnogovornik udruženja nezaposlenih rekao je da je do sada prikupljeno oko 170 000 eura od donacija te da je i SDA stranka na tu sumu dodala još 120 000 eura.
Bista će biti veličine 4 metra i bit će postavljena na mjestu današnje vječne vatre. Sav novac za izradu ove biste već je uplaćen jednom poznatom sarajevskom kiparu čiji identitet nećemo otkrivati dok bista ne bude gotova.
Ova informacija će izazvati proteste velikog dijela BiH koji živi u ekstremnom siromaštvu dok se u glavnom gradu grade polumilionske biste najvećim neprijateljima ove zemlje. Propaganda i ispiranje mozgova od strane režimskih medija doveli su do toga da mnoge sarajlije ovaj čin postavljanja biste Bakira Izetbegovića na mjesto vječne vatre gledaju sa aplauzom i odobrenjem. Današnje BiH društvo izgubilo je pojam dobra i zla.
NAPOMENA:Tekst je satiričnog karaktera .

/cwbih/globalno.org/

Nema komentara:

Objavi komentar