expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

nedjelja, 22. svibnja 2016.

MNOGIMA JE OVO ŽESTOK udarac: Pogledajte sta Je Angela Merkel rekla o muslimanima, Turcima, terorizmu ...


Kancelarka Merkel stite u svom uredu u Berlinu sastala s turskim premijerom Ahmetom Davutogluom, A NAKON sastanka Je na zajedničkoj konferenciji ZA novinare istakla da DVIJE Zemlje Gaje Dobre međusobne odnose, A da svih tri miliona Turaka u Njemačkoj predstavljaju PO JEDAN živi najviše prijateljstva Između dviju zemalja.


Njemačka kancelarka Angela Merkel Je izjavila da CE lično, Zajedno s brojnim članovima svog kabineta, učestvovati u protestnoj šetnji koju Su muslimanske organizacije u Berlinu najavile ZA sutra, au znak protesta Protiv terorističkih napada u Parizu i porasta rasizma i antiislamirma u Evropi, javlja agencija Anadolu (AA).
Kancelarka Merkel stite u svom uredu u Berlinu sastala s turskim premijerom Ahmetom Davutogluom, A NAKON sastanka Je na zajedničkoj konferenciji ZA novinare istakla da DVIJE Zemlje Gaje Dobre međusobne odnose, A da svih tri miliona Turaka u Njemačkoj predstavljaju PO JEDAN živi najviše prijateljstva Između dviju zemalja ,
Naglašavajući da Je OD dolaska na vlast u Njemačkoj radila na građenju sklada sam DA JE ulazak Turčina Aydana Ozoguza u vladu Kao ministra ZA Pitanja izbjeglica ponajbolji pokazatelj toga, Merkel je kazala JE DA JE sam današnji sastanak e Davutogluom bio konstruktivan.
Komentirajući sutra najavljene proteste koje u Berlinu organizira Turska zajednica i Islamsko vijeće, Merkel Je kazala da CE TI protesti Biti Mirni simbol zajedništva. Kazala Je da CE SE prisutnima obratiti i njemački Predsjednik Joachim Gauck.
"Razgovarali SMO o političkoj situaciji u Turskoj, o slobodi medija i izražavanja. Saglasni SMO o značaju napretka Turske o pitanjima vjerskih sloboda. Posebno SMO razgovarali io borbi Protiv terorizma. Turska Je susjed Iraka i Sirije, pa Je i na direktnom udaru ISIS-a ", kazala Je Merkel.
Njemačka kancelarka Je kazala da Je Dobro do what Je IU Iraku formirana Vlada Koja poput turske Vlade zagovara integraciju svih dijelova Zajednice u vladajuće strukture, A posebno u odbrambene institucije, TE izrazila Nadu da CE Irak prevazići aktuelnu krizu.
Pohvalivši odnos i ulaganje Turske premom izbjeglicama Iz Sirije, Merkel Je kazala da Je veoma važna činjenica da Su Turska i Njemačka saglasne o neophodnosti iznalaženja mirnog rješenja bave sirijske Križe.
"Turska JE NAS partner u borbi Protiv terorizma. Ponekad imamo mala razilaženja u gledištima, Ali u borbi čvrsto stojimo rame UZ rame ", poručila Je Mekel.
Na upit novinara da li bi se njemački muslimani trebali plašiti aktuelnih antiislamskih protesta u Dresdenu i drugim gradovima, Merkel Je podsjetila na riječi bivšeg predsjednika Njemačke Christiana Wulfa Koji Je kazao da Su muslimani sastavni Dio Njemačke, TE dodala da ja sama dijeli Taj stav i da CE uraditi SVE da podrži integraciju muslimana u njemačko društvo .
Komentirajući process integracije Turske ü Evropsku uniju, Merkel je kazala Je da sam dalje podržava Proces pregovora ZA punopravno članstvo Turske ü Uniji.
/ CIK.ba /

Nema komentara:

Objavi komentar