expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ponedjeljak, 15. ožujka 2021.

Čolpa: Spreman sam potpisati nabavku vakcina po cijenu zatvora

 


Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Nihad Čolpa uputio je apel Vladi FBiH povodom kako kaže "smrtonosnog odugovlačenja" u nabavci vakcina u Federaciji BiH.

Čolpa tako zahtjeva od federalnih vlasti da u roku 24 sata potpišu svu potrebnu dokumentaciju za nabavku vakcina kako bi taj proces što prije krenuo ka realizaciji, obzirom da je epridemiološka situacija haotična.

Nihad Čolpa - undefined

FOTO: Facebook: Nihad Čolpa

Njegov zahtjev prenosimo u cijelosti:

"Zahtjevam od Vlade FBiH da u roku od 24 sata riješi razumnom čovjeku neshvatljiv problem, a tiče se potpisa odgovorne osobe u cilju nabavke vakcina za potrebe stanovništva u Federaciji Bosne i Hercegovini.

Ukoliko to ne učine, neka mi pokažu gdje i šta treba potpisati da bi se izvršila hitna nabavka vakcina u FBiH, odmah sam spreman potpisati potrebnu dokumentaciju ako treba i po cijenu moralne, materijalne i krivične odgovornosti! Prihvatljivo je da iznađu i bilo kakav drugi model kojim bih mogao potpisati nabavku vakcina, stojim im na raspolaganju. Stanje je haotično",istakao je u pismu upućenom Vladi FBiH Nihad Čolpa.

Podsjetimo, Vlada FBiH najavila je kupovinu ruskih vakcina Sputnik V, a prenamjenjena su i sredstva iz federalnog budžeta u iznosu od 12 miliona KM. Međutim, iako je premijer Fadil Novalić potpisao pismo namjere, nabavka vakcina i dalje je na čekanju, zbog toga što direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH još uvijek nije potpisao ugovore sa dobavljačima.


/cwbih/radiosarajevo.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar