expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

utorak, 30. listopada 2018.

Ako udata žena izgleda dobro…

ko udata žena izgleda dobro, uprkos starosti – morate prići i pružiti ruku njenom mužu. I u oči ga značajno pogledati. To je njegova zasluga.
​Nije mučio svoju ženu gadnim trikovima. Nije navalio na nju teški posao. Nije je optuživao, nije je kritikovao, nije vikao grubim glasom. Grlio ju je, ljubio i volio. I govorio pohvale i komplimente. I štitio se od opasnosti. I tješio kada je bila zabrinuta. I zahvaljujući dobrom obraćanju dobio je ljepoticu.

U četrdesetim godinama to je tako jasno! Žena dobrog muža je lijepa, elegantna, spokojna. Sjedi i osmjehuje se. Ili radi nešto po kući. Ili jednostavno šeta pod ruku sa mužem uveče, a svi ostali muževi zavide. Misle: zašto moja žena nije takva?
Oh, jasno je zašto nije – ženu treba paziti i njegovati kao borbenog konja. Kao skupu mašinu. I jednostavno – kao čovjeka. A pored svake udate ne više mlade ljepotice stoji onaj, kome treba ruku pružiti – njen muž.


I, naravno, postoje lijepe dame koje su same. A vjerovatno i žene koje su sačuvale ljepotu i dostojanstvo u nesrećnom braku – ali ja takve žene nikada nijesam stela. Morate paziti svoju ženu od mladih dana – a tada će sigurno biti ljepotica i pametnica. I svi će govoriti, posrećilo se čovjeku sa ženoma!
Možda se i posrećilo. Ali, prije svega, to je zasluga mudrog i dobrog muža. Izgled i karakter žene veoma zavise od odnosa prema njoj.
Od dobrih riječi mi sijamo i podmlađujemo se. Od zagrljaja postajemo vitkiji. Od poljubaca postajamo ljepši i bolji …
I po starijoj ženi uvijek možete vidjeti kakvog muža ima – dobrog ili ne baš.

​A muškarci biraju koga žele da vidje pored sebe: ljepoticu ili ne baš. Nama ženama treba samo malo topline i naklonosti. Lijepe riječi i podrška. A ostalo mi i tako opraštamo – kad si voljen puno se može oprostiti …
Anna Kirjanova
Izvor: vk.com
Prevela: Beba Muratović – bebamur.com
/cwbih/

Nema komentara:

Objavi komentar