expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

srijeda, 14. lipnja 2017.

Zahtjev za smjenu Sebije Izetbegović: Rezultati glasanja.

Zahtjev za smjenu Sebije Izetbegović: Rezultati glasanja

Zaključci o smjeni menadžmenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu neće se naći na dnevnom redu Predstavničkog doma federalnog Parlamenta.

Zastupnici su glasanjem donijeli odluku da se zaključci o smjeni menadžmenta KCUS-a na čelu sa direktoricom Sebijom Izetbegović neće naći na dnevnom redu, a "ZA" usvajanje zaključaka koje je predložio SDP bilo je 38 poslanika što nije bilo dovoljno da se uvrste na dnevni red Parlamenta FBiH.
Na sjednici je vođena burna raspava o zaključcima za smjenu kompletnog rukovodstvo KCUS-a na čelu sa direktoricom Sebijom Izetbegović, o čemu možete pročitati OVDJE.

Kako je ko glasao?

Zastupnici Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice glasali protiv
''ZA'' zaključke glasali su zastupnici predlagači iz Socijaldemokratske partije, potom zastupnici Demokratske fronte, veći dio zastupnika Saveza za bolju budućnosti, A-SDA, i jedan zastupnik Bosanskohercegovačke patriotske stranke. ''ZA'' je glasala i Naša stranka.
Suzdržani su bili Stranka za Bosnu i Hercegovinu, tri zastupnika Saveza za bolju budućnost, jedan zastupnik BPS-a.
Sjednici nisu prisustvovali zastupnici Laburističke stranke, dva člana SDP-a i četiri člana Hrvatske demokratske zajednice 1990. Prisutna nisu bili na dva člana BPS-a.
Podsjećamo, SDP je predložio usvajanje zaključka kojim će se od Upravnog odbora UKCS tražiti da odmah smijeni kompletno rukovodstvo na čelu sa direktoricom koja je, kako su naveli u saopćenju iz ove stranke, svojim djelovanjem ugrozila veliki broj života pacijenata UKCS i uskratila brojne vidove medicinske pomoći.

/cwbih/N1/

Nema komentara:

Objavi komentar