expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

subota, 10. prosinca 2016.

Miralem Pjanić kupio kuću beskućniku Ajetu Mamutiju iz Sarajeva kojeg su političari ignorisali i ostavili da živi u ruševini 7 godina

screenshot_3

Miralem Pjanić kupio kuću pripadniku Armije RBiH.


Miralem Pjanić kupio kuću beskućniku Ajetu Mamutiju iz Sarajeva kojeg su političari ignorisali i ostavili da živi u ruševini 7 godina.
Ajet koji je sa 23 godine kao pripadnik Armije RBiH učestvovao u najtežim bitkama oko Sarajeva, dva puta ranjavan, kaže da kada drugog izlaza nema jedini je izlaz obratiti se javnosti i ispričati svoju priču. Nije krio suze i ništa nije tražio nego priliku da živi životom dostojnim čovjeka.


– Godine provodim pod vedrim nebom, bez doma, bez ikoga svog. Nemam porodicu, siroče sam i kao mladić bio sam prihvaćen jedino u ratu, među svojim saborcima. Žena me napustila još davno, otišla je s drugim. Danas radim teške fizičke poslove da bih se prehranio, ali, posla je sve manje i zbog godina i zdravstvenog stanja me odbijaju – ispričao nam je Mamuti. Pokazao nam je svoje ratne pohvale, ponosan što je branio državu koju voli, mada je razočaran u one koji su je vodili nakon rata. Kako kaže, haram im sve bilo.
Kako prenosi portal najportal.net, jedan od bh. Zmajeva, Miralem Pjanić, konačno je udomio ovog čovjeka i pružio mu dostojan život, kojeg godinama nije vidio niti mu se nadao. Podsjetimo, Pjanić se i ranije uvijek odazivao svim apelima i humanitarnim akcijama, te nerijetko pomagao slične slučajeve. Kapa dole!
/senzacija.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar