expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

srijeda, 7. prosinca 2016.

MINISTAR SIGURNOSTI BIH Mektić odbrusio Kolindi: Otvori oči i pogledaj u Jasenovac, želite nas diskreditovati na putu ka EU

Mektić odbrusio Kolindi: Otvori oči i pogledaj u Jasenovac, želite nas diskreditovati na putu ka EU

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić danas je održao konferenciju za medije na kojoj je, između ostalog, komentarisao izjave predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.   „Ne mogu da ne reagujem na neke neistine i…


Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić danas je održao konferenciju za medije na kojoj je, između ostalog, komentarisao izjave predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.


„Ne mogu da ne reagujem na neke neistine i klevete. Jučer sam rekao, problem radikalizma i  terorizma postoji i spremni smo da sarađujemo sa svima, posebno sa susjedima da se to riješi. I region je opterećen istim problemom. Tvrdim da moramo javno i transparentno o tome govoriti. Netačne su informacije koje dolaze iz susjedstva“, rekao je Mektić.
Pita zašto hrvatskoj predsjednici treba da funkcioniše na bazi konflikta, prvo sa Srbijom, a sada i sa BiH.
„Kakav je interes da  putem iznošenja netačnih informacija sa radujemo? Ako je to EU, ja neću nikada da budem u EU. Ona se poziva na nepostojeći izvještaj SIPA-e“,kaže Mektić i dodaje: Da vratim Kolindi - istini treba pogledati u oči pa joj preporučujem da otvori oči, neka pogleda u Hrvatsku, u Jasenovac.
On kaže da je poruka da očekuje hiljadu islamskih ratnika u BIH čista nebuloza i da to tako ne može.
„Kao podržavaju nas na putu ka EU, a čine sve da nas diskrdituju u očima međunarodne zajednice“.
On je naveo da je ukupno 115 državljana BIH boravi u Siriji i Iraku te da institucije imaju sva imena. Dodaje da je već 20 njih osuđeno na zatvorske kazne. Mektić zaključuje da se radi o vrlo zlonamjernoj kampanji iz Hrvatske.


/Vijesti.ba/

Nema komentara:

Objavi komentar