expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

utorak, 30. kolovoza 2016.

Krsmanović: Neće biti referenduma o otcjepljenju 2018. godine


Poslanik u NSRS i kandidat za načelnika Općine Foča, Zdravko Krsmanović
 smatra kako najavljeni referendum u RS neće biti održan.

Sam datum referenduma je pokazao da je on u potpunosti u funkciji predizbornih aktivnosti i želje SNSD-a da ekonomsku i socijalnu problematiku, koja je u RS više nego loša, čak poražavajuća, prebaci na teren nacionalizma i homogenizacije ljudi.


Lični moj osjećaj je da taj referendum još nije izvjestan. Mislim da je međunarodni faktor stao na stranu da to može ugroziti stabilnost BiH i da međunarodni faktor na čelu sa SAD će apsolutno učiniti sve da do referenduma ne dođe. Mislim da i signali koji dolaze iz Beograda u zadnje vrijeme idu u tom pravcu i lično mislim da u ovom momentu taj referendum apsolutno nije potreban i da je postojalo mnogo lakših i elegantnijih rješenja da se stvari prevaziđu. O tome sam govorio i na sjednici NSRS. Jednonacionalni referendumi u BiH nikome ne trebaju – kazao nam je Krsmanović.
On dodaje kako je referendum u funkciji želje za opstankom na vlasti garniture sa Dodikom i njegovim režimom.
 Lično mislim da ništa neće biti ni od referenduma 2018. godine o otcjepljenju, jer je to ista priča koju su u određenom momentu koristili i Škoti i Britanci, a kad se realnost rodi onda ne znaju šta će sa njom. Tako i sa Bregzitom, pa sad svi bježe od njega.
Referendum je u funkciji samo želje za opstanak jedne garniture sa Miloradom Dodikom i njegovim režimom na vlasti, ali ja mislim da mu to neće proći i da će ta poruka na oktobarskim izborima biti onakva kakvu svi dobronamjerni ljudi očekuju. Građani u Banja Luci i ostalim gradovima RS tražiće promjenu SNSD-ovih načelnika – ističe Krsmanović.

(Vijesti.ba / Avaz)

Nema komentara:

Objavi komentar