expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

petak, 8. siječnja 2016.

Sok koji diže iz mrtvih


Već decenijama se ovaj sok preporučuje ljudima koji se bore sa karcinomom, jer
 vraća energiju, diže imunitet i poboljšava krvnu sliku.
Pravi se veoma jednostavno, a jedina mana mu je što nije baš pretjerano ukusan.
 Ali rezultati su toliko dobri da vrijedi svakog gutljaja!
Riječ je o soku od cvekle i šargarepe, a ako vam je muka pri samoj pomisli na kombinaciju
ove dvije namirnice u tečnom stanju, niste jedini. Naime, već decenijama se ovaj sok
preporučuje ljudima koji idu na hemoterapiju, jer se savršeno bori protiv svih posljedica
 ovog vida liječenja karcinoma. Iako svi kažu da je groznog ukusa, niko nije prestao da
ga pije jer su rezultati fantastični.
Zato kažu da bukvalno diže iz mrtvih – i nije namjenjen samo onima koji imaju
zdravstvenih problema!



Ukoliko se osjećate premoreno, nemate energije i depresivni ste, možda je baš ovaj
 bućkuriš ono što vam je potrebno. Sprema se veoma jednostavno.
Potrebno je:
– 1 kg cvekle
– 1 limun
– 1/2 kilograma šargarepe
– 3 pomorandže
– 3 jabuke
– 1 kilogram meda
Priprema:
Sve sastojke jednostavno očistite i ubacite u blender. Dobićete sok crvenkaste boje,
koji zatim možete da raspodjelite po flašama (ili teglama, jer bi idealno bilo da ne stoji
u plastici) i da čuvate u frižideru. Sok daje najbolje rezultate ako se pije ujutru, na prazan
stomak, i to svega pola čaše.
Ukoliko budete pili ovaj sok svakodnevno, već za deset dana ćete osjetiti nevjerovatnu
promjenu po pitanju energije, ali i raspoloženja. Zapušite nos i – živjeli!

(Vijesti.ba / NN)

Nema komentara:

Objavi komentar