expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

četvrtak, 6. siječnja 2022.

Dijaspora u Engleskoj izlazi na ulice: Ovo nije samo glas za Bosnu i Hercegovinu.


Na ulice će izaći Bosanci i Hercegovci koji žive u Londonu, Birminghamu, Derbyju, Coventryju i Manchesteru

Nakon demonstracije u Bonnu i najavljenih mirovnih protesta u znak podrške Bosni i Hercegovini širom Evrope sa centralnom manifestacijom u Briselu, i bosanskohercegovački građani u Engleskoj odlučili su izaći na ulice i stati u "zaštitu" svoje domovine.

Naime, krajem decembra 2021. godine najavljeni su protesti u Londonu, a kako saznajemo, na ulice svojih gradova će izaći i Bosanci i Hercegovci koji žive u Birminghamu, Derbyju, Coventryju i Manchesteru. Inače, u ovim gradovima je aktivna i jaka bh. zajednica.

Mirovni protesti će se održati u ponedjeljak, 10. januara 2021. godine u 11 sati, kada će se na demonstracijama okupiti i bh. građani u Briselu.

- Ovo nije samo glas za Bosnu i Hercegovinu, ovo je i glas protiv pravnog nasilja i rata, podjela, diskriminacije, majorizacije, korupcije, anarhije, a za demokratiju, slobodno društvo, jednakopravnost i vladavinu prava, poručuju iz BH UK Networka, krovne organizacije bh. udruženja u Velikoj Britaniji.

Lokacije predviđene za okupljanje u Engleskoj su sljedeće:

London - ispred Parlamenta Velike Britanije

Birmingham - ispred Bosanske kuće

Derby - ispred Bh. centra Derby

Coventry - na trgu kod statue Lady Godiva

Manchester - na adresi 99 Nell Lane

Kako navode iz BH UK Networka, od obilježja će se nositi državna zastava i grb Bosne i Hercegovine, kao i zastava Velike Britanije.


/cwbih/faceba/

Nema komentara:

Objavi komentar