expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

četvrtak, 30. prosinca 2021.

EVO ŠTA JE NAVODNO BABA VANGA PROREKLA ZA 2022: SVIJETU SE NE PIŠE DOBRO, PREDVIDJELA I NAPAD NA JEDNOG PREDSJEDNIKA


Vangelia Pandeva Gušterova rođena je u Strumici u Sjevernoj Makedoniji i poznatija je kao kao "baba Vanga". Bila je bugarska proročica, i vjeruje se da je predvidela mnoge događaje.

Rođena je u Strumici koja se tada nalazila u Osmanskom carstvu, u siromašnoj porodici. Kada je Vanga imala 12 godina, s porodicom je napustila dom i započela život u Novom Selu. Godinu dana kasnije teško je povrijeđena u oluji nakon koje je postepeno počeo da joj slabi vid koji je do 16. rođendana u potpunosti izgubila.

Nesreća se ujedno i povezuje s početkom njenih proročanskih sposobnosti i vizija. Do svog punoljetstva je živjela u sanatorijumu u blizini Beograda. U školi za slijepe u Zemunu se učila kućnim poslovima da bi se potom vratila u Bugarsku i brinula o mlađoj braći i sestrama. Godine 1940. ostala je bez oca pa je porodica upala u teške finansijske probleme. Navodno je upravo u tom razdoblju otkrila da ima sposobnost komuniciranja s ‘drugim svijetom’.

Njena navodna proročanstva su se zaista obistinila. Proročica je postala poznata u svijetu tek nakon smrti, zbog ispunjenog proročanstva o terorističkom napadu 11. septembra 2001. godine na njujorške kule Bliznance. Iako je bila nepismena, njena proročanstva pisali su prijatelji i rodbina. Navodno je prorekla čak i svoju smrt 11. avgusta 1996. godine, Drugi svjetski rat, a vjeruje se da joj je čak i omraženi diktator Adolf Hitler došao u posjetu, ali je izašao razočaran iz njene kuće zato što mu je prorekla neslavan kraj rata, piše Story.hr.

Predvidjela je navodno i mnoge druge katastrofe, a i nakon smrti Vanginih proročanstava pribojavaju se mnogi ljudi. Prorekla je i rat između muslimana i Evropljana, da će daleke 2088. godine doći nova bolest od koje će ljudi početi brzo da stare, ali 2097. će ta bolest biti pobijeđena. Drugom polovinom 21. stoljeća vladaće komunizam, a moći će da se uzgajaju i ljudski organi.

Ovo su navodno njena predviđanja za 2022. godinu:

Napad na Vladimira Putina. Vanga je predvidjela napad na ruskog predsednika, ali to ne znači njegov kraj.

Pad meteorita. Procijenila je sudar velikog meteorita sa Zemljom.

Ekonomska kriza. Države koje imaju dolar kao valutu biće najviše pogođene krizom.

Klimatske promjene. Predvidjela je razne klimatske promjene, a globalno otopljenje predstaviće naredne godine veliku prijetnju flori i fauni.

Bolest Donalda Trampa. Njegovo zdravlje će biti lošije, a govorila je i o misterioznoj bolesti s ozbiljnim posljedicama na njegovo uho i mozak.

Kraljica Elizabetha. Prema njenim predviđanjima, kraljica Elizabetha II navodno će izgubiti bitku za život i prepustiti tron sinu Charlsu.

Pobuna u Sjevernoj Koreji. Stanovništvo Sjeverne Koreje ustaće protiv vođe Kim Jong-una.

/cwbih/hayat/storyhr/

Nema komentara:

Objavi komentar