expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

ponedjeljak, 27. lipnja 2016.

ZAR JE MOGUĆE DA JE BIO DO SAD NA SLOBODI: Pogledajte koga je danas uhapsila SIPA u Srebrenici…(VIDEO)


SIPA, nakon bure koju je podigla akcija u Novom Gradu, ipak neometano radi na području entiteta RS. Pripadnici SIPA-e, po nalogu Tužilaštva BiH, na području Srebrenice su uhapsili Milana Bogdanovića. Bogdanović je osumnjičen da je kao komandant policije počinio zločin protiv čovječnosti nad žrtvama Bošnjacima. Pod sumnjom za ratni zločin protiv civila u Banjoj Luci je uhapšen i Dragan Petković zvani Kupres.

SIPA u Srebrenici i Banjoj Luci uhapsila DVIJE osobe osumnjičene ZA ratne zločine (POGLEDAJTE VIDEO)


Milan Bogdanović je osumnjičen za zločine nakon pada Srebrenice u julu 1995. U optužnici se navodi da je bio dio udruženog zločinačkog pothvata, tokom kojeg su pripadnici Vojske i policije RS sistematično napali Bošnjake civile, te pogubili i u masovne grobnice pokopali više od 8.000 muškaraca i dječaka. Navodi se i da je zapovijedao snagama policije, koje su na području Konjević Polja zarobljavale muškarace i dječake. Bogdanović se tereti i za nezakonito zatočenje pet Bošnjaka i držanje u nečovječnim uvjetima oko tri mjeseca. Hapšenje Bogdanovića, ali i Petkovića u Banjoj Luci, a koji se tereti za ratni zločin protiv civila u Sarajevu 1992. u Sarajevu, jasan je dokaz da SIPA neometano obavlja dužnosti i u RS. Takav razvoj događaja, a nakon bure koju je u RS izazvala akcija SIPA-e u Novom Gradu, u izjavama za TV1 najavili su ministar sigurnosti BiH, te direktor SIPA-e.
– Sasvim sigurno će biti nastavljene istrage protiv najodgovornijih za kriminal, a koji se nalaze u političkim strukturama RS.To je dobro za građane, za BiH,ali i za samu RS – istako je Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH.
Direktor SIPA-e Perica Stanić ističe da ne postoji autoritet koji će zaustaviti aktivnosti u borbi protiv suzbijanja svih vrsta kriminala iz nadležnosti agencije.
Najavljeno je za sutra i potpisivanje sporazuma o saradnji MUP RS i SIPA-e, nakon što su institucije RS prije nekoliko dana objavile prekid saradnje sa državnim pravosudnim i policijskim institucijama. Ipak, sporazum sutra, saznajemo, neće biti potpisan. No, i bez toga, pod očito jakim pritiskom međunarodne zajednice, institucije RS, nakon burne reakcije, vrlo brzo su spustile loptu, a današnje akcije dokaz su da SIPA obavlja svoj posao bez problema u svakom dijelu BiH.
/direktno24h.com/

Nema komentara:

Objavi komentar