expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

petak, 30. siječnja 2015.

Rugero Corrias: Lopta je sada prebačena na Parlament BiH i političke stranke.

"Da" za Europu kazalo je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i to je pozitivna i važna činjenica. Lopta je sada prebačena Parlamentu i liderima političkih stranaka, ocijenio je danas italijanski ambasador u BiH Ruggero Corrias.
"Tekst koji je jučer usvojen plod je njihovog prvog dogovora i ulijeva velike nade. Opravdana zabrinutost nekih od lidera zabilježena je i uvrštena u Izjavu.






 Italija i Evropa sada očekuju njenu odlučnu potvrdu svih, u korist napretka i budućnosti ove zemlje", naveo je Corrias u saopćenju za javnost. 
Prema njegovim riječima, pitanje je jednostavno: Europa - da ili Europa - ne? 
"Na ovo pitanje ukupno vodstvo pozvano je da da odgovor. Narod je to već uradio. Njih 80 posto u Europi vidi nadu za preporod Bosne i Hercegovine. Sve reforme koje su neophodne za ponovno dobivanje statusa kandidata kreću se u smjeru otvaranja više radnih mjesta, više socijalne jednakosti i manje korupcije. Niti jedna od njih ne ugrožava Ustav, entitete ili kantone. Naprotiv, sve su usmjerene ka boljem funkcioniranju zemlje i efikasnijem koordiniranju između države, entiteta i kantona", smatra Corrias. 
Navodi i da sve ide u korist građana i bržeg približavanja europskim standardima. 
"Ko drukčije kaže, igra se riječima i instrumentalizira volju Bruxellesa i naroda. Italija je veliki partner ove zemlje, u međutrgovinskoj razmjeni, u investicijama, u bankama, u kooperaciji i u kulturi. Da bi udvostručila svoje prisustvo (što su mnoga poduzeća spremna učiniti) i dovela do porasta zapošljavanja, ona očekuje više Europe, manje korupcije i više transparentnosti. I očekuje, kao i drugi europski partneri, da Parlament i vladajuća klasa zauzmu sasvim jasan stav. Pitanje koje je Bruxelles postavio da bi olakšao put Bosne i Hercegovine prema Europskoj uniji je jednostavno: želite li ući u Europu ili ne? Predsjedništvo je odgovorilo da. Sada je red na Parlament i na lidere, a u što se čvrsto nadamo, da ne iznevjere ovih 80 posto građana koji su davno dali svoj odgovor", poručio je ambasador Corrias.
/Radiosarajevo,ba/

Nema komentara:

Objavi komentar