expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

srijeda, 20. siječnja 2016.

Tuzla: Penzioner izrešetao lihvara

Nusret Suljkić (44) ubijen je danas oko podneva u tuzlanskom naselju Batva, a u njega je iz automatske puške pucao penzioner Zaim Rizvić (63).
Prema informacijama iz MUP-a Tuzlanskog kantona, u Suljkića je ispaljeno više hitaca, a preminuo je na licu mjesta.
"U 11.55 u Ulici Ive Andrića, u naselju Batva, dogodilo se ubistvo. Uviđaj su obavili kantonalni tužilac i službenici Sektora krim-policije MUP-a TK. Nakon završetka uviđaja imat ćemo više informacija o ovom nemilom događaju", kazao je Izudin Šarić, glasnogovornik MUP-a TK.
Na mjestu ubistva pronađeni su čahure i puška iz koje je pucano, a očevici kažu da je Rizvić Suljkića izrešetao s najmanje 11 metaka.


"Pucao je od nogu do vrata i jedan metak je pogodio Suljkića u glavu. Preminuo je na licu mjesta", prepričavaju.
Nezvanično, Suljkić je bio lihvar. Uglavnom je pozajmljivao novac s kamatama tuzlanskim penzionerima. Navodno, između ostalih, novac je posudio i Rizviću, koji ga je pozvao da dođe kod njega kući kako bi mu ga vratio. Suljkić se dovezao autom u dvorište penzionera, a nakon što je izišao iz auta, Rizvić ga je izrešetao.
Nakon kriminalističke obrade i uzimanja iskaza od uhapšenog Rizvića, MUP TK i Kantonalno tužilaštvo utvrdit će pravi razlog ovog ubistva.
/N.N/

Nema komentara:

Objavi komentar