expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

srijeda, 13. siječnja 2016.

OTVORENO PISMO: Fadile, pa kako Seka tek tako preuze bolnicu? (VIDEO)


SARAJEVO - Evo nas opet. Pišemo novo, Četvrto otvoreno pismo za Premijera Fadila Novalića. Ovaj put posebno smo ponukani reakcijom i izjavom dr. Dragana Stevanovića u CD-u Senada Hadžifejzovića: ”Mogu se sa Sekom nesalagati po bilo čemu, ali gospođa Izetbegović ne laže”.


UGDAU DIF U BIH je odlučilo stoga pisati novo otvoreno pismo premijeru Novaliću i njegovom nalogodavcu BAKIRU IZETBEGOVIĆU, jer je nemoguće da se u vezi njihovih nezakonitosti, koje se manifestiraju i na štetu građana u Federaciji BiH, ŠUTI.
Poštovani i uvaženi gospodine Fadile Novaliću,
“Primorani” smo da Vam pišemo četvrto otvoreno pismo jer je nashvatljivo i nije prirodno da radite to što radite. Unišatavate principe KORPORATIVNOG UPRAVLJANJA i principe zdravog života.
Krenimo po redu:
1. Zavod za vodoprivredu
2. Prijedlog Ministra za privredu, vodoprivredu i šumarstvo
Zavod za vodoprivredu jeste dioničarsko društvo koje ima 232 dioničara i gdje je najveći dioničar Agencija za vodno područje rijeke Save – AVP – Sava sa 42.3458% dionica.
Po Statutu AVP – Sava u članu 29. je regulisano da AVP – Sava ima organe upravljanja a koji su: UPRAVNI ODBOR, NADZORNI ODBOR I DIREKTOR. Upravni odbor ima pet članova koje imenuje i razriješava Vlada F BiH a na znači da Vlada ima direktnog uticaja I na Zavod za vodoprivredu.
A što Vam se ovo piše…
Jednostavan je razlog:
vodoprivredasarajevo d 13012016
Upravna zgrada Zavoda je izvanredan objekt koji se nalazi na odličnoj lokaciju u Sarajevu u ulici Hamdije Čemerlića broj 39a. a unutrašnjost zgrade (kancelarije) je izvanredno uređeno jer taj prostor je uredio bivši zakupac a vanjski izgled je odličan, što se puno bolje vidi na sljedećoj fotografiji:
Kada je u Centralnom dnevniku 9.1. dr. Dragan Stevanović izjavio da: ”Mogu se sa Sekom nesalagati po bilo čemu, ali gospođa Izetbegović ne laže” i na taj način je potvrdio njenu izjavu da se Vlada F BiH seli u Opću bolnicu a da se Opća bolnica seli u UKC-Koševo, mi slušatelji i gledatelji TV Face ostali smo bez daha i prisjetili smo se TV Emisije “da se naježiš”.
Dr. Dragan Stevanović je vrlo argumentirano nastavio da iznosi cifre za adaptaciju bolničkog prostora i štete zbog uništenja tek ugrađene opreme u Opću bolinicu.
“Napuštena zgrada Zavoda” (na slici) je spremna za prijem službenika i Ministara Vlade F BiH.
“Napuštena zgrada Zavoda” (na slici) se dva puta prodavala da bi se na Skupštini dioničara Zavoda, Odlukom broj Broj: XVIII-05-21-229-7/13, od 03.10.2013.g. Odluka o prodaji zgrade poništila.
Sada se uposlenici – njih 28 iz Zavoda nalaze u ul. Paromlinska 53 E/I 71000 Sarajevo.
Postavljamo i Vama i Vašem nalogodavcu slijedeća pitanja:
Zar ne vidite kriminalne apsurde g. Novaliću?
Smije li Vlada FBiH ovako raditi da se zgrada Zavoda prodaje i “zjapi” prazna skoro pet godina a da se odlična Opća bolnica devastira?
Znate li da odluke Vlade FBiH i odluke Vlade Kantona Sarajevo za ovakvom Sekinom odlukom iseljenja Opće bolnice nema?
Zna li Vlada FBiH da se ovakvim ponašanjem eklatantno narušava Europska konvencija o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda jer igrati se sa sudbinom lica uposlenika Opće bolnice nije sukladno toj konvenciji
Jeste li svjesni svoje izjave/zakletve koju ste dali pred parlamentarcima kada ste izabrani za premijera?
Očito je da sve ovo Vi ne vidite ali građanima FBiH je jasno, tj. “narod zna” kako Vi i Bakir Izetbegović kršite Ustav i Zakon FBiH, a čudimo se Dodiku i RS-u?
Nadamo se da će i u BiH doći vrijeme kada će se ovakvi promašaji kažnjavati, a samim time građanima biti bolje.
3. MMF…
Da li je Vladi F BiH potrebam MMF nakon ovakvih nekontroliranih troškova u devastiranju Opće bolnice?
Hoćete li upoznati MMF o trošku Vlade u devastiranju Opće bolnice jer je ovo mnogo značajnije za agendu od Općeg Kolektivnog Ugovora.?
Vidljivo je da sve ovo neće od Vas saznati MMF ali ovo otvoreno pismo bar se nadamo da će neko proslijediti i u MMF da vide kome se daju njihove pozajmice.
Za kraj sugeriramo i Vama g. Novaliću da poslušate pjesmu Dine Merlina “Sve je laž osim smrti”
U iščekivanju petog otvorenog pisma gdje ćemo pisati i o BNT KOVAČNICI d.d. Travnik i Vašem učešću preko CIMOSA u ne(privatizaciji) tog Društva i Vašoj zasluzi u “kupovini” velikog čekiča iz te firme – POZDRAVLJAMO VAS, kaže se na kraju priopćenja SET-a (Samostalni ekspertni tim – UGDAU DIF U BiH).

/dnevno.ba/


Nema komentara:

Objavi komentar